Gor Khatchikyan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Christelijke arts woedend op burgemeester Halsema: "Zij wil een tweede golf"

"Burgemeester Halsema wil dat er een tweede coronagolf komt. En dat op een moment dat zorgmedewerkers moe gestreden zijn." Spoedeisende hulp-arts Gor Khatchikyan is not amused. De Amsterdamse burgemeester Halsema liet maandag een grote demonstratie van zo'n 5000 personen op de Dam doorgaan, ondanks de coronamaatregel afstand te houden.

De organisatie had van te voren tegen de gemeente gezegd rekening te houden met 250 tot 300 betogers, zei een woordvoerster van de gemeente. Er was van te voren geen limiet gesteld aan het aantal betogers. Volgens haar was het de verantwoordelijkheid van de organisatie en de deelnemers om de 1,5 meter in acht te nemen. De betogers droegen wel bijna allemaal mondkapjes, zoals vooraf was gevraagd.

Gor vertelt in een vlog op zijn Facebook-pagina: "Met 17 miljoen Nederlanders hebben we in de achterliggende maanden veel belangrijke rechten aan de kant gezet, met één doel: samen strijden tegen corona en de zwakken van onze samenleving beschermen." De arts verwijst naar ondernemers die in onzekere tijden leven en mensen die hun opa of oma niet konden bezoeken. "Juist daarom is wat er nu gebeurt teleurstellend en pijnlijk. Het maakt veel mensen boos."

"Straks weet ik waarom mensen met een migratie-achtergrond harder zijn getroffen door corona: jullie staan met z'n allen op de Dam. Dat is niet slim en een slechte timing. Ik wilde als arts mijn leven weer rustig oppakken, maar nu maak ik mij zorgen en ben ik benieuwd welke kant het opgaat."

In eerste instantie stond de video met de uitspraken van Gor Khatchikyan onder dit bericht. Om ons onbekende redenen is de video van de Facebook-pagina van de arts verwijderd.

Reacties

Halsema heeft een geschiedenis van volslagen eigenzinnigheid en heeft haar eigen regels en misbruikt haar macht. Hoewel ik volledig op de lijn zit van Maurice de Hond zit in plaats van de 1,5 m samenleving, is hier in wezen sprake van verzet tegen de centrale autoriteit. Wij van Groenlinks bepalen wat we willen en haar excuses waren ongeloofwaardig valse gelegenheidsargumenten.
Goed gezegd Gor. God zegene je.

Oké, mag ik even teruggaan naar de uitspraak van Halsema, waarin ze nadrukkelijk stelde dat het recht van demonstratie belangrijker te vinden dan het Corona gebeuren. Zij is en blijft een linkse politica met haar agenda. Ze had de dag tevoren de zaak beter moeten regelen omdat de sociale media aangaven dat het druk zou worden.

Demonstreren terecht, opkomen voor de gezondheid van anderen, een must.
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.