kerkbrand mississippi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2020 door Nienke Alblas

Bijzonder: Voorganger bidt voor vandalisten die kerk in brand steken

"Ik zal bidden voor zijn ziel en vrede in zijn hoofd en hart", reageert voorganger Jerry Waldrop op vandalisme van zijn kerkgebouw in Mississippi. De kerk werd volgens CBN News twee weken geleden in brand gestoken. 'Wedden dat jullie nu thuis blijven, jullie hypocrieten', schreven de vandalisten met graffiti op het parkeerterrein van de First Pentecostal Church van Holly Springs. 

Zie in het onderstaande Facebookbericht de schade die werd aangericht aan de kerk.

Het vandalisme werd aangericht nadat de pinksterkerk weigerde haar deuren te sluiten ondanks de coronamaatregelen. De voorganger reageert met liefde op het geweld. "We erkennen dat niet iedereen ons geloof in het Woord van God deelt zoals staat geschreven in de Bijbel", schrijft voorganger Waldrop in een reactie.

"We zijn niet beledigd dat mensen niet ons radicale en standvastige geloof delen. Wij geloven dat het belangrijk is om God samen te aanbidden en de Bijbel te bestuderen. De samenkomsten zijn essentieel voor de kerk en haar leden. We bidden voor de ziel en de rust in het hoofd en hart van iemand die zulke haat verspreid zoals is aangericht in ons geestelijke thuis."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.