carey niewhof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2020 door Nienke Alblas

Onderzoek: 40% kerkgangers VS keek in afgelopen maand naar online kerkdienst

Slechts 40% van alle kerkgangers geeft in een onderzoek van Barna Group aan dat ze nog regelmatig naar kerkdiensten kijken sinds de uitbraak van het coronavirus. "We moeten niet verwachten dat iedereen terug zal komen naar de kerk als zij haar deuren weer mag openen als we naar de statistieken kijken", ligt christelijke onderzoeker Carey Nieuwhof toe volgens de Christian Post. "Volle kerkzalen zullen we voorlopig niet zien."

"Bereid jezelf voor op teleurstellingen wanneer er niet optimaal gebruik zal worden gemaakt van het heropenen van kerken. Ik weet hoe het voelt om een volle zaal te verwachten en slechts een kleine opkomst voor je te zien", richt Niewhof zich tot kerkleiders. "De lege kerken zullen voor een lange periode realiteit zijn." Volgens Niewhof zullen veel kerken bij de heropening weinig bezoekers hebben. Dit komt niet alleen door de coronamaatregelen, maar ook doordat mensen zelf overwegen of het wel veilig is om fysieke samenkomsten bij te wonen. 

Aan de hand van de heropening van verschillende maatschappelijke en publieke instellingen proberen mensen te bepalen of zij weer naar de kerk gaan. Volgens een peiling van Gloo laat 17 procent het afhangen van de richtlijnen, 14 procent kijkt naar of andere lokale bedrijven ook weer open zijn en 8 procent geeft aan weer naar de kerk te gaan als ook de restaurants weer geopend zijn. Een klein percentage geeft aan de diensten pas weer bij te wonen als er een vaccin is tegen het coronavirus.

Bekijk in de onderstaande video de 7 dingen waar kerken rekening mee moeten houden in het herstel van de coronacrisis.


Corona
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
- In gesprek met een zwemjuf stond ik met mijn mond vol tanden
- Minister De Jonge: "Dringend advies niet te zingen in de kerk, maar geen 'psalmenpolitie'"
- Advies Rutte: ook na 1 juli niet zingen in de kerk
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.