Lied Pinksteren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

29 mei 2020 door EO

Dit krachtige en hoopvolle lied van de EO en PKN overstijgt kerkmuren

De Evangelische Omroep (EO) en de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) lanceren vandaag – in aanloop naar Pinksteren – het resultaat van een uniek project. Onder de naam ‘U geeft rust’ werkten zangers en muzikanten uit meer dan twintig kerken door heel Nederland samen aan één lied. “In een tijd dat we niet bij elkaar mogen komen in de kerk, doen we iets dat alle kerkmuren overstijgt.” Het lied ‘U geeft rust (door alles heen)’ is onder meer te beluisteren via het YouTube-kanaal van de EO.

“Het is indrukwekkend en uniek dat kerken zó breed samenkomen”, vertelt EO-eindredacteur Albert-Jan Schol. “In de clip zien we Hillsong naast de Oud Gereformeerde Gemeente en zangers van de rooms-katholieke Heilige Drievuldigheid naast het Leger des Heils. Ook bekende christelijke artiesten als Dwight Dissels, Sharon Kips en Kees Kraayenoord doen vanuit hun gemeente mee.”

Feest van eenheid
Dat het lied vlak voor Pinksteren wordt gelanceerd, is geen toeval. “Pinksteren is het feest van eenheid”, zegt Schol. “Het feest van elkaar verstaan. In dit lied wordt als uit één stem gezongen. Kerkmuren vallen weg en samen zingen we over de hoop op God. Geweldig om met zo’n grote, diverse groep mensen één krachtige boodschap te verspreiden.”

Bemoedigen
Het idee voor dit lied bereikte de makers via meerdere wegen. “Het begon met een appje van Jurjen de Groot (directeur dienstenorganisatie Protestantse Kerk) en resulteerde in het lied zoals we dat vandaag delen. We hopen dat het lied in deze onrustige tijd tot zegen mag zijn: dat het mensen bemoedigt en tot verbinding mag leiden. Door alles heen geeft God rust, die boodschap willen we meegeven.”

It is well
‘U geeft rust (door alles heen)’ is een Nederlandstalige versie van het nummer ‘It is well’. Vertaler Roeland Smith liet zich inspireren door het indrukwekkende verhaal achter het origineel én door Psalm 62. De hoopvolle woorden zijn van alle tijden, maar ook nu actueel: ‘Geef mij geloof dat niet bezwijkt, ook als de twijfel groter lijkt. De berg, zo groot en hoog voor mij, verdwijnt in zee, de weg is vrij’.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Mooi lied mooi uitgevoerd. Vooral door de verbinding de moeite waard. Voor herhaling vatbaar.