Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 mei 2020 door Patrick Simons

Chris Stoffer ziet symptomen geestelijke crisis: "Winkels op zondag wagenwijd open, kerkdeuren op een kier"

Donderdag werd er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het tweede economische steunpakket voor bedrijven en ondernemers. Daarbij maakte ook Chris Stoffer namens de SGP gebruik van zijn spreektijd. Hij stelde onder andere zich zorgen te maken over een geestelijke crisis in Nederland.

“Het kabinet wil afspraken maken met gemeenten en sectoren over ruimere openingstijden”, aldus Stoffer. “Ik roep het kabinet op om daarbij de zondag buiten beschouwing te laten. Want zeg nu zelf: op zondag de winkels wagenwijd open en de kerkdeuren op een kiertje: zijn dat geen symptomen van een geestelijke crisis?”

De SGP’er sloot zijn bijdrage af door te citeren uit een Psalm. “Ik begon mijn verhaal met vertrouwen en perspectief. In mijn jeugdjaren leefde ik vlakbij iemand die het jarenlang heel moeilijk had. Zij haalde haar vertrouwen en perspectief uit de volgende woorden van Psalm 46: ‘God is ons een Toevlucht en Sterkte; Hij is krachtig bevonden een Hulp in benauwdheden’ Voorzitter, als we ons vertrouwen op die God stellen, en onze verantwoordelijkheid kennen voor een God steunpakket, dan kán het zwaar zijn, dan kán het nog zwaarder worden, maar dan komt het goed.

Reacties

W
Wat een moedig getuigenis!

Bedankt.
Tijd van braaf meehobbelen voorbij! Tijd voor (bescheiden, nette en niet-gewelddadige) actie !! Christenen hebben zich nu al jaren laten meenemen. Van islamisering (import van vijanden) tot nu weer de coronaverplichtingen. Nee, het is wel een keer klaar, toch?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.