Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2020 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant verspreidt brief aan buurtbewoners: "Keer terug naar Zijn heilzame geboden"

De coronacrisis zorgt voor verwarring, ook in de omgeving van ds. G. Hoogerland. De gereformeerde gemeente-predikant heeft een brief laten bezorgen aan buurtbewoners om hen in aanraking te brengen met het Evangelie. Dit vertelt de dominee uit Rotterdam-IJsselmonde in gesprek met het Reformatorisch Dagblad.

'Wij geloven dat God ons steeds opnieuw, maar zeker ook door deze crisis, wil oproepen om naar Zijn heilzame geboden terug te keren', zo staat er geschreven in de brief die wordt afgesloten met een oproep om 'onze zonden te belijden'. Bij de brief zit ook een boekje waarin een Bijbelgedeelte kort wordt uitgelegd. Brieflezers hebben de mogelijkheid om een volledige Bijbel aan te vragen en contact op te nemen als men weer wil weten.

Eerder ontstond in Rijssen ophef toen een evangelisatiepamflet in Rijssen werd verspreid. 'Er is een vreselijk virus dat in ons als mensen zit en naar de dood leidt’, viel in de folder te lezen. ‘En je infecteert jezelf er telkens opnieuw mee. Dit virus heeft afschuwelijke uitwerkingen.' Met het virus wordt gedoeld op ‘de zonde’. Tal van mensen dachten echter dat dat er gedoeld wordt op het coronavirus, waardoor het pamflet leidde tot misverstanden.

Ook evangelist Wim de Groen greep de coronacrisis aan om het Evangelie te verspreiden. ‘Tips om jezelf te beschermen tegen het coronavirus en de eeuwige dood’, zo staat geschreven op een flyer in de vorm van een mondkapje. Samen met veel andere christenen zijn in vijf dorpen duizenden flyers verspreid. "Een vriend zei: ‘Het ergste wat je kunt doen is iemand de blijde boodschap onthouden op het moment dat hij dit juist nodig heeft’," vertelde Wim in gesprek met CIP.nl.

Reacties

Prima, zolang het echt een blijde boodschap is die verspreid wordt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.