CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Predikant stelt voor om Hemelvaartsdag af te schaffen: goed idee? - CIP Podcast

'Hemelvaartsdag hoort natuurlijk bij verhaal van Jezus, maar als feestdag voor iedereen heb ik er twijfels bij. Waarom geen innovatie vd christelijke feesten... een geloof, hoop liefde dag bijvoorbeeld? Daar wil ik best Hemelvaart voor inwisselen want die krijg ik niet uitgelegd', aldus de remonstrantse predikant Tom Mikkers via Twitter. Zijn bericht werd door redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper besproken in de CIP Podcast.

"Naast het enorme ‘weg met ons’ gehalte van die tweet, heb ik vooral geërgerd aan het gemak waarmee hij dit lijkt te doen", reageert Simons. "Joh, het hoort dat wel bij het verhaal van Jezus. Maar een feestdag? Nee joh, laten we een algemene feestdag maken, waarbij we vooral lekker in algemene termen kunnen gaan praten zonder het radicale evangelie van Jezus erbij te betrekken", zegt hij met een ietwat cynische ondertoon. "En dan die argumentatie ook: Ik krijg het niet uitgelegd. Suprise, die Bijbel krijg je niet uitgelegd aan mensen die rationeel denken."

Simons sluit zich volledig aan bij predikant Elzo Bijl. Hij reageerde als volgt op de tweet van Mikkers: 'Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren verhouden zich, vertaald naar autotechniek, als bougies, kleppen, zuigers en brandstof tot elkaar. Als er eentje mist, staat het hele boeltje stil. Hou het dus bij elkaar. Maar geloof hoop en liefde dag zou het elke dag moeten zijn.'

Beluister het fragment vanaf minuut 8:00

Reacties

A
Van een goddeloze kan je de uitleg van de hemelvaart niet verwachten. Toch is Pinksteren niet mogelijk zonder de Hemelvaart.... we lezen wat Jezus zelf hierover zegt in Joh. 16:7,8, halleluja

Shalom
P
Het is niet uit te leggen hoe Hij opgevaren is het feit is er zo als wij ook geloven dat Hij zo zal wederkomen, maar door ongeloof tast je in duister en raak je de weg kwijt in de bijbel.
De titel van dit artikel zou voor de duidelijkheid beter kunnen luiden “Remonstrants prediker stelt voor ……...”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.