corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2020 door Redactie

Veel dodelijke slachtoffers corona in christelijk woonzorgcentrum Rijssen

Rijssen-Holten is hard getroffen door het coronavirus. Vooral in het christelijke woonzorgcentrum Maranatha zijn veel slachtoffers te betreuren. Volgens De Stentor zijn er minstens tien bewoners overleden.

Ad Plomp, voorzitter van de raad van bestuur van de zorggroep waar het woonzorgcentrum onder valt, bevestigt dit tegenover het medium. Overigens benadrukt de zorggroep dat vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen in het woonzorgcentrum. En zijn de richtlijnen van het RIVM strikt nageleefd. Het Reformatorisch Dagblad stelt echter van een directe bron gehoord te hebben dat dit helemaal niet het geval is geweest. Mondkapjes zouden te laat in gebruik zijn genomen en het personeel werd in eerste instantie niet getest. Ook RTV Oost meldt iemand gesproken te hebben die zegt dat in het woonzorgcentrum alles slecht geregeld was.

Overigens springt de gemeente Rijssen-Holten er sowieso negatief uit als het gaat om het aantal coronagevallen. Volgens GGD Twente heeft dit met name te maken met het aantal grote gezinnen dat in deze gemeente woont. “Het gaat in elk geval om besmettingen in veelal grote gezinnen. Als daar iemand corona heeft, besmet deze persoon daarna veel meer huisgenoten dan in ene klein gezin. Het hoge aantal besmettingen is te herleiden tot enkele grote families.”

Overigens stelt de GGD dat er verder geen verband is tussen de corona-uitbraak in de grote gezinnen en de slachtoffers in woonzorgcentrum Maranatha.

Reacties

Mondkapjes waren in heel de zorg, buiten de ziekenhuizen om, veel te laat????
C
Zouden het ECHT allemaal corona-slachtoffers zijn? Ik heb mijn twijfels!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.