moeder baby corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

28 mei 2020 door Nienke Alblas

Wonderlijk: vrouw ontmoet voor het eerst haar baby na 77 dagen op de IC

Twee dagen nadat de hoogzwangere Jayoung Lee (38) met corona werd opgenomen in het ziekenhuis, beviel ze van een zoontje. Vanwege het besmettingsgevaar werd haar zoontje direct bij haar weggehaald. Na een lange strijd mag ze na 77 dagen eindelijk de Intensive Care verlaten en haar zoontje in de armen sluiten. Christian Today tekende haar verhaal op. "Het voelt alsof ik opnieuw leef, niet door mezelf, maar door liefde en gebed", vertelt Lee.

Na de bevalling werd de jonge moeder meteen aan de beademing geplaatst. Een week nadat ze aan de beademing lag, reageerden de longen van Lee niet meer op de behandeling. Ze werd overgeplaatst naar het Charité ziekenhuis in Berlijn. Hier hebben ze bijzondere behandeling, ECMO, waarmee ze zuurstof direct in het bloed van patiënten kunnen voeren. Zo konden de longen en het hart van Jayoung tot rust komen en herstellen van het coronavirus. De behandeling sloeg aan. Na 48 dagen in kritieke toestand en zware behandelingen kon Lee langzaam weer zelfstandig zuurstof opnemen en werd ze wakker gemaakt om haar baby in haar armen te nemen.

Lee is erg dankbaar voor de zorg die ze kreeg in het ziekenhuis en de mensen die vanuit huis om haar heen stonden. "Ik ben zo dankbaar voor het medische personeel van het Charité ziekenhuis. Ze hebben zo goed voor mij gezorgd. Ik heb aan de doktoren verteld dat mijn vrienden voor mij en mijn herstel hebben gebeden en voor de dokters die mij behandelden. Ik heb getuigd van de verhoring van de gebeden", vertelt Lee. "Ik leef slechts door de genade van onze Heer. Het voelt alsof ik opnieuw tot leven ben gekomen, niet door mezelf, maar door de liefde en het gebed van anderen. Ik ben heel dankbaar voor al het gebed, het heeft gewerkt. Blijf alsjeblieft bidden voor mijn volledige herstel van corona."

Op 22 mei werd Lee herenigd met haar pasgeboren zoontje. De baby was toen 75 dagen oud. Precies 77 dagen lag Jayoung Lee op de IC door het coronavirus. Door doktoren en verplegers werd ze 'de ster van de afdeling' en een 'wonder' genoemd.

Bron afbeelding: Christian Today

Lees het volledige artikel

Reacties

M
We mogen dankbaar zijn met en voor dit grote wonder van onze Hemel de Vader!!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.