trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2020 door Redactie

Californië geeft gehoor aan oproep kerken en Trump: diensten worden hervat

Vanaf aanstaande zondag kunnen kerken in Californië weer diensten gaan organiseren. Dat besluit maakte de gouverneur van de staat begin deze week bekend. De gouverneur kon weinig anders beslissen nadat de druk door zowel de kerken als president Donald Trump flink was opgevoerd. Kerken mogen open met maximaal 25% van de normale capaciteit. 

Trump stelde eerder al dat kerken gewoon weer open moesten gaan. Daarom deed hij een oproep de gouverneurs van de diverse staten om hier toestemming voor te geven. Hij voegde bij deze oproep ook direct een dreigement: wanneer kerken geen gehoor zouden geven aan zijn oproep, zou hij ze overrulen. Toch zijn er gouverneurs die niet toegeven. In de staten Michigan en Illinois blijft het verbod op kerkdiensten van kracht. Zij stellen dat de president de bevoegdheden van de gouverneurs niet mag aantasten. Het Witte Huis stelt echter dat het juist de vrijheid van godsdienst als grondrecht is die niet aangetast mag worden.

Overigens waren de kerken in Californië zelf ook niet van plan om langer te wachten. Meer dan drieduizend kerken lieten eerder al in een gezamenlijke verklaring weten dat ze vanaf aanstaande zondag gewoon weer opengaan, toestemming of niet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.