Asia Bibi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2020 door Redactie

Zwager Asia Bibi vermoord; echtgenote verdacht

De zwager van Asia Bibi is afgelopen maandag in Pakistan vermoord. Dat weet het Reformatorisch Dagblad te melden op basis van een rapport van de Pakistaanse politie. Hij werd met een doorgesneden keel gevonden op het land waar hij aan het werk was.

Younas Masih ging maandag op een boerderij in de stad Sheikhupura in Pakistan aan het werk. Dit deed hij vaker. Maar dit keer kwam hij ’s avonds niet thuis. De volgende ochtend werd Masih met een doorgesneden keel op het land gevonden. In het politierapport staat dat zijn broer de vrouw van Masih aanwijst als de schuldige. Ze zou een buitenechtelijke affaire hebben en haar minnaar de opdracht hebben gegeven om Masih te vermoorden.

Vooralsnog lijkt het erop dat de moord volledig losstaat van Asia Bibi en haar blasfemiezaak. Bibi zat jarenlang in de Pakistaanse gevangenis met een aanklacht wegens godslastering. De christin wachtte in een dodencel op haar vonnis en werd wereldwijd het gezicht van christenvervolging. Uiteindelijk werd de internationale druk zo groot dat ze werd vrijgesproken door het hooggerechtshof. Daarna vluchtte ze met haar gezin het land uit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.