hawk nelson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2020 door Nienke Alblas

Christelijke band stopt nadat leadzanger het geloof vaarwel zegt

"Ik geloof niet langer in God", plaatste zanger Jon Steingard op zijn Instagram afgelopen week. Er ontstond een storm aan reacties. De christelijke rockband Hawk Nelson, waar Steingard zanger van was, heeft nu besloten om in zijn geheel te stoppen. "God heeft een uniek pad voor ieder van ons", meldt bandlid Daniël Biro. "Het is belangrijk dat we hier eerlijk over blijven. Ik zie er naar uit om te zien hoe ieder bandlid van Hawk Nelson zal blijven groeien." 

Christelijke artiesten reageren vol liefde op het bericht van de ex-leadzanger. "Ik hou van je broer. Dat zal ik altijd doen", schrijft zanger Jeremy Camp. Camp heeft samen met Hawk Nelson getourd. Ook zanger Matt Hammitt leeft met Steingard mee. "Om velen hier te echoën. Ik heb niets anders dan liefde voor jou in mijn hart, trouwe vriend." Anderen bedanken de zanger voor zijn eerlijkheid, moed en luisteren naar het betoog.

In het bericht van Jon Steingard waarin hij het geloof afzweert geeft hij aan dat het verliezen van het geloof is gegaan als het langzaam ontrafelen van een trui. Hij kon niet met elkaar rijmen dat God in de Bijbel zegt dat we niet moeten moorden, maar zelf hele volken uitroeit. "Na opgegroeid te zijn in een christelijk huis, een voorgangers zoon te zijn, gespeeld te hebben in een christelijke band en alles 'christelijk' heb gedaan, moet ik nu bekennen dat ik niet langer in God geloof."

Hawk Nelson is onder andere bekend van het nummer: 'Thank God for something'

Steingard bekent dat hij en zijn vrouw al langere tijd het niets vonden om naar de kerk te gaan, de Bijbel te lezen, te bidden of te aanbidden. Als druppel kwam voor Steingard het idee dat de Bijbel volgens hem niet betrouwbaar is en dus niet Gods heilige woord is. "De Bijbel komt als boek menselijk, met beperkingen en imperfect op mij over." Veel mensen moedigen de zanger aan om zich te blijven verdiepen in het christelijke geloof, los van zijn opvoeding en zijn vragen over het geloof en de Bijbel bij God te brengen.

Lees hier waarom Steingard het geloof vaarwel heeft gezegd.

Reacties

"Hij kon niet met elkaar rijmen dat God in de Bijbel zegt dat we niet moeten moorden, maar zelf hele volken uitroeit."Weer eens een typische drogreden, deze jongeman heeft God nooit écht gekend ben ik bang. Een oppervlakkig geloof, niet meer dan een christelijk sausje en wat internet atheïstische beredeneringen en poef het huis gebouwd op zand stort in..
K
Als druppel kwam voor Steingard het idee dat de Bijbel volgens hem niet betrouwbaar is en dus niet Gods heilige woord is. "De Bijbel komt als boek menselijk, met beperkingen en imperfect op mij over."

Naar mijn idee klopt die helemaal. Het is niet wat de bijbel zegt, maar wat wij denken dat de bijbel zegt. Wat niet weg neemt dat we wel exclusief in de bijbel kunnen lezen wie Jezus is en wie zijn Vader is.
N
Typisch kortzichtig ,God is lief geloof, en dan snap je het niet meer als Hij het onrecht wat mensen elkaar aandoen ,wreekt;want Hij neemt het op voor de mens die onrecht wordt gedaan ,niet alleen alleen met woorden ,maar ook met daden .Wie een ander kwaad doet, die komt daar niet mee weg ,maar de Heer is een wreker van al het kwaad ,dus pas maar op kwaaddoeners .En Nederlanders zijn braaf? Nou ze laten het anders wel gebeuren dat 25000 ongeboren kinderen op 'legale'wijze worden doodgeslagen .Dat bloed roept van de aardbodem om recht

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.