segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2020 door Patrick Simons

Landelijke politici laten zich uit over 'zondagsstrijd' Elburg: "Alleen voor keuzevrijheid als uitkomst je bevalt?"

Ook landelijke politici bemoeien zich inmiddels met de 'zondagsstrijd' in Elburg. Afgelopen maandag besloot de gemeenteraad dat winkels niet open mogen op zondag, ook niet tijdelijk. Dit tot grote teleurstelling van winkeliers die bang zijn dat ze de coronacrisis niet overleven. D66’er Kees Verhoeven reageerde op het nieuws en CU-voorman Gert-Jan Segers vond dat opvallend.

Winkeliers in Elburg willen graag in ieder geval tijdelijk op zondag open. Op deze manier hopen ze de coronacrisis te kunnen overleven. Oppositiepartij LEV besloot daarom een voorstel in te dienen om deze zomertijden een koopzondag toe te staan in de overwegend christelijke gemeente. Dat voorstel werd echter niet gesteund door SGP, ChristenUnie en Algemeen Belang, die samen met het CDA de coalitie vormen.

Kees Verhoeven, lid van de Tweede Kamer, reageert op Twitter. “Ondernemers kwijnen weg en moeten alles op alles zetten om overeind te blijven. Maar in Elburg mogen de winkels op zondag niet open. Zelfs niet tijdelijk. Principekwestie. Wat D66 betreft mogen de winkels in heel Nederland op zondag hun deuren openen”, schrijft hij bij een nieuwsbericht over het besluit van de gemeenteraad in Elburg.

CU-leider Gert-Jan Segers reageert ad rem: “Ik heb je in de Kamer nog vurige pleidooien horen voeren voor de lokale vrijheid om voor/tegen koopzondagen te kiezen. Ben je nu alleen nog maar voor keuzevrijheid als de uitkomst je bevalt?”

Verhoeven heeft tot dusver niet op de vraag van Segers gereageerd. Winkeliers in Elburg hebben overigens aangegeven dat het tijd is voor burgerlijke ongehoorzaamheid en zijn van plan om komende zondag, op Eerste Pinksterdag, gewoon open te gaan.

Reacties

H
Terecht Seegers. Zo blijkt wederom dat D’ 66 niet zo democratisch is als zij zich voordoen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.