Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

27 mei 2020 door Patrick Goede

Deze Iraanse vrouwen werden onterecht opgepakt, maar evangeliseerden in de gevangenis

Maryam Rostampour and Marziyeh Amirizadeh werden geboren in een moslimgezin in Iran, maar bekeerden zich zo'n twintig jaar geleden. Ze richtten huiskerken op voor jonge mensen en sekswerkers.

In 2009 werden ze gearresteerd en 259 dagen opgesloten voor het verspreiden van het evangelie in Teheran. Toen kwamen ze tot de schokkende ontdekking dat ze meer vrijheid hadden om het evangelie te delen binnen de gevangenismuren dan erbuiten.

"Toen we in de gevangenis zaten waren we geschokt. Er waren zoveel intellectuelen, studenten, advocaten, journalisten en zelfs dokters. We hadden prachtige mogelijkheden om het evangelie aan hen te verkondigen. We voelden ons vrijer om te evangeliseren omdat we tegen iedereen konden praten en niemand kon ons stoppen", vertelt Marziyeh enthousiast volgens God Reports.

Uiteindelijk leidde een wereldwijde campagne met brieven die aandrongen op hun vrijlating inderdaad tot hun ontslag uit de gevangenis. Ze raakten niet verbitterd door hun onterechte gevangenisstraf en zijn trouwe dienaren van Gods Woord en de verspreiding ervan.

Reacties

E
Mooie getuigenis. De lijdende kerk is een inspiratie en een opwekking voor de welvarende kerk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.