David Pawson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2020 door Nienke Alblas

Bekende schrijver en bijbelleraar David Pawson (90) overleden

De gerenomeerde schrijver en onderwijzer David Pawson is op 90-jarige leeftijd overleden. "Hij was een uitzonderlijk goede bijbelleraar. Hij had een grote impact op mijn leven. Ik ben eeuwig dankbaar voor zijn onderwijs", betuigt voorganger David Landrum zijn medeleven via Twitter. Vele anderen betuigen hun medeleven en dankbaarheid voor het leven van David Pawson. Op Hemelvaartsdag is hij teruggekeerd naar het huis van de Heer.

De evangelist werd geboren in 1930 in Engeland. In februari vierde hij zijn 90ste verjaardag. Hij was succesvol schrijver en spreker, met tientallen boeken en honderden video's op zijn naam. Nadat hij methodiek had onderwezen op Cambridge, was hij voor een lange tijd was hij voorganger in de Guildford Baptisten Gemeente, vermeldt Christian Today. De onderwerpen waar hij over sprak en schreef liepen breed uiteen. Variërend van de hel, mannelijk leiderschap, de Heilige Geest tot zionisme. Hij schreef boeken met de titels als: 'Als Jezus terugkomt', 'Sleutels tot de Bijbel' en 'Bidden gewoon doen'. Ook in Nederland was David Pawson een geliefd spreker. Hij sprak meerdere malen op Pinksterconferenties van Stichting Opwekking.

"Als iemand zich in de hel bevindt, kan hij alleen zichzelf hiervoor de schuld geven. Als iemand zich in de hemel bevindt, kan hij alleen de Heer hiervoor prijzen", zijn bekende woorden van Pawson. "Deze man is een van de grootste invloeden geweest op mijn leven en prediking. Ik ben dankbaar dat hij zijn roeping heeft gevolgd en de wedloop van het leven heeft gelopen", aldus mede-leraar Daniel Secomb.

Reacties

W
Beste bijbel-leraar die ik ken. 'De normale Christelijke Geboorte' en 'Eens gered altijd gered?' Zijn de belangrijkste boeken die ik buiten de Bijbel om heb gelezen, de man heeft een geweldige nalatenschap waarvan veel via de website van zijn bediening vrij toegankelijk is, waar onder een werk 'Completing Luther's Reformation'!
In de jaren '80 was hij gastspreker bij een leidersconferentie, georganiseerd door Opwekking. Bij het ontbijt viel mij tijdens de gesprekken op hoe hij het leven met God beschouwde en het kennelijke gemak waarmee hij over geloofsissues sprak. Hij sprak niet alleen over het geloof, maar ademde dat ook uit. Het was een uitermate aardige man, met het vermogen zijn luisteraars tot het uiterste te boeien. "Sleutels tot de Bijbel" is ook van zijn hand en de moeite waard als naslagwerk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen