kerk china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2020 door Nienke Alblas

Voorganger uit Wuhan vrijgelaten na arrestatie tijdens online samenkomst: "Ik leef alleen voor Jezus"

In het Chinese Wuhan is een voorganger tijdens een online evangelisatiedienst gearresteerd. Hij werd urenlang verhoord door de politie en is daarna vrijgelaten. Het gaat om voorganger Luo van de Nanjing Road Church. Tijdens de coronacrisis organiseerde hij een 'Verkondig Jezus' Evangelie Vereniging'. De politie brak in tijdens de online samenkomst schrijft de Christian Post. "Ik leef alleen voor Jezus", zegt Luo, "Ik zal nooit mijn houding hierin veranderen."

De voorganger werd tijdens de online bijeenkomst gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hij een aantal uur verhoord. Toen Luo bleef stellen dat hij zijn geloof en evangelisatie nooit op zou geven, liet de politie de voorganger gaan. "Ik vertelde hen dat ik serieus was over mijn leven met Jezus. Ik leef alleen voor Christus, niet anders." De politie bleef sprakeloos achter, nadat Luo vertelden dat de christenen de stad Wuhan juist hadden gediend in de coronacrisis. "Ik wees hen terecht. Ze bemoeiden zich met zaken die hen niets aan gaan. Christenen hebben hun levens op het spel gezet om goede dingen te doen voor Wuhan. Toch doet de politie nog steeds alsof wij de slechteriken zijn. Dit is onredelijk."

De christenvervolging neemt volgens hulporganisatie International Christian Concern (ICC) toe in China. De kerken worden onderdrukt, online samenkomsten worden afgebroken en recentelijk moesten veel kruizen van kerkgebouwen worden verwijderd. "Het is triest dat de lokale autoriteiten niet alleen niet opkomen voor de christenen, maar zelfs bijdragen aan de onderdrukking." ICC roept de internationale gemeenschap van christenen op om te zien naar hun broeders en zusters in China.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.