Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2020 door Redactie

Terugkijken: SGP-raadslid Tom de Nooijer geeft inkijkje in zijn conservatieve denkwereld

Ze zijn jong, slim, conservatief en rechts. Het conservatieve gedachtegoed is weer populair onder jongeren. Hoe komt dat?, vraagt VPRO Tegenlicht zich af. Het NPO-programma volgt Tom de Nooijer, SGP-er en het jongste gemeenteraadslid van het Gelderse Oldebroek.

Eén ding hebben alle jonge conservatieven gemeen: ze willen een overzichtelijke, nieuwe wereld, die orde brengt in de chaos van alledag en gericht is op behoud. In hun conservatieve wereld van de toekomst willen deze rechtse jongeren hun eigen identiteit veiligstellen en een krachtig tegenwicht bieden aan de – in hun ogen – linkse dominantie in de media, de politiek en het publieke debat. Samen terug naar ‘het fantastische vroeger’.

De nieuwrechtse beweging bouwt actief aan nieuwe netwerken en schoolt jonge studenten in de conservatieve leer om hun verhaal uit te rollen en een stempel te drukken op de samenleving van morgen.

Klik hier om de aflevering te bekijken.

Reacties

H
Helaas heeft conservatisme de afgelopen decennia bij velen een negatieve klank gekregen terwijl de kennis van onze geschiedenis kan voorkomen dat wij steeds in dezelfde fouten vervallen en menen het wiel steeds opnieuw te moeten uitvinden. Daarom juich ik het toe dat jonge politici zich verdiepen in het conservatisme. In het verleden ligt het heden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.