baptisten kerk frankfurt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2020 door Redactie

Kerk Frankfurt steekt hand in eigen boezem: 'Beter niet samen kunnen zingen'

De Evangeliums Christen Baptisten Frankfurt heeft op haar eigen website middels een verklaring gereageerd op het feit dat in haar kerkdienst van 10 mei meer dan 100 mensen besmet raakten met het coronavirus. Uit de verklaring blijkt onder meer dat er wel degelijk is gezongen tijdens de dienst. De kerk geeft aan daar spijt van te hebben.

“We zijn bedroefd en diep geschokt dat het virus haar weg naar onze gemeenschap heeft gevonden en zich zo ruim heeft weten te verspreiden”, reageert de kerk in de verklaring. “In gedachten en gebeden zijn we bij alle mensen die besmet zijn en hun familieleden die ook een moeilijke tijd doormaken. Het is ons dan ook tot troost dat heel veel zieken inmiddels alweer aan het herstellen zijn. Sommigen zijn zelfs al helemaal hersteld.”

Vervolgens somt de kerk een aantal maatregelen op die zij namen. “Er werden afzonderlijke in- en uitgangen gebruikt die gecontroleerd werden. Er werden borden met waarschuwingen neergezet en er waren ook voldoende ontsmettingsmiddelen aanwezig. Bovendien werd de 1,5 meter afstand goed aangehouden.”

Men steekt echter ook de hand in eigen boezem en stelt dat sommige dingen niet hadden moeten gebeuren. "Achteraf gezien was het gepast geweest om gezichtsbeschermende kapjes te dragen. Verder hadden we beter niet samen kunnen zingen." De kerk waarschuwt dat het aantal besmettingen nog toe kan nemen. “Er waren veel gezinnen met vijf of meer kinderen aanwezig, dus het aantal besmettingen zal thuis toenemen. Maar alle slachtoffers zitten op dit moment thuis in quarantaine. Zodra bekend werd dat het virus zich in de kerkdienst heeft verspreid, hebben we direct de diensten afgelast en zijn we weer online diensten gaan organiseren.”

Tot slot stelt de kerk in de verklaring dat juist in deze tijd de hoop op God een anker voor ons moet zijn, om af te sluiten met een Bijbeltekst uit Romeinen 15: 'De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest.’

Lees hier meer over de meer dan 100 mensen die tijdens de kerkdienst besmet raakten.

Reacties

J
Goede houding van die kerk!

Ik wens hen Gods zegen en bescherming.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.