Thera xpedition glory
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 mei 2020 door Nienke Alblas

Thera raakte te vroeg in de overgang na geboorte eerste kindje: "God biedt troost op maat"

"Ik ging veel te vroeg de overgang in. Dat was een hele harde klap", vertelt Thera aan Xpedition Glory. De meeste vrouwen gaan komen rond hun vijftigste in de overgang. Voor Thera liep dit heel anders. Na de geboorte van haar zoon Nathan hoorde zij dat ze geen tweede kindje kon krijgen. God troostte Thera op een bijzondere manier. "Hij is zo persoonlijk met ons begaan." 

Het besef kwam echt toen Thera en haar man hun kinderwagen weggaven. "Ik zag hoe mijn zwager en schoonzus met de kinderwagen wegreden. Toen het tuinhek en de deur dicht vielen. Dat voelde echt als een definitief einde. Mijn man heeft me getroost, maar verder wist niemand hiervan." Twee weken later ging Thera met een paar vrouwen uit de kerk naar de conferentie New Wine. Hier ontving ze een bijzonder woord van God. "Er kwam een man het podium op. Hij vertelde een beeld te hebben gekregen van een kinderwagen die wegreed en een tuinhek en voordeur die dicht vielen. Hij zei: 'Ik heb een woord voor deze persoon van God. God is hierbij geweest, Hij ziet jou en je verdriet. Hij is nog steeds bij je en houdt van je.'"

Thera voelde zich erg getroost door deze woorden: "Ik wist dat de woorden voor mij waren. Ik had al een rotsvast vertrouwen in God, maar dat Hij zo persoonlijk met je begaan is en zo tot in details met je meeleeft had ik nog niet op deze manier ervaren. Het is bijzonder dat Hij zo maatwerk levert. Het past bij mij, ik ben van de beelden en mooie dingen en dat God door beelden spreekt, kwam heel erg bij mij binnen."

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Xpedition Glory:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.