poster bevrijding Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2020 door CIDI

Hoogste leider Iran pleit door middel van poster voor 'bevrijding' Jeruzalem

De opperste leider van Iran ayatollah Ali Khamenei heeft voor Al-Quds dag een poster gepubliceerd waarin wordt gepleit voor “de Eindoplossing” zodat “Palestina vrij zal zijn”, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Op de tekening zijn de Rotskoepel en de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg te zien, en vlaggen van verschillende door Iran gesteunde terreurgroepen, zoals Hezbollah en Hamas. De vorig jaar gedode Iraanse generaal Qassem Soleimani en andere (pro-)Iraanse leiders zijn prominent afgebeeld op het door Khamenei gepubliceerde affiche.

De op de poster bepleite “eindoplossing” is volgens het CIDI een onmiskenbare referentie naar de Holocaust. De Endlösung was het plan van Nazi-Duitsland om de Joden uit te roeien.

Sinds de islamitische revolutie in 1979, is “de bevrijding van Al-Quds” volgens Iraanse leiders een religieuze plicht van elke moslim. Op de laatste vrijdag van de islamitische vastenmaand ramadan wordt door middel van protest tot deze bevrijding opgeroepen.

Reacties

a
Walgelijk, en vooral ook diep- en dieptriest dat er vanuit de gehele Europese Unie (incl. ons eigen land) het oorverdovend stil bleef en er geen enkele reactie kwam op deze overduidelijke referentie naar de holocaust (terwijl de VS dat bijv. wel deden).. .! Ds Alfons van Vliet

Wee degenen die de zgn. eindoplossing voor de bevrijding van Jeruzalem (lees: vernietiging van Israël) bepleiten, want zij zullen zelf omkomen.
a
Het begin van jezus wederkomst maar zij zullen het onderspit delven

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.