CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2020 door Jeffrey Schipper

De Divibokaal: wordt het tijd voor meer migranten in christelijke media? CIP Podcast

GeenStijl ontdekte dat er bij de NOS gewerkt werd met een Divibokaal. Het meest diverse programma kreeg deze wisseltrofee. De NOS houdt daarvoor een lijst bij van mensen met een migratie-achtergrond. Wordt het tijd dat ook christelijke media meer oog krijgen voor de ruim 1 miljoen migrantenchristenen die ons land telt?, vragen redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper zich af in de CIP Podcast.

"Laten we eerlijk zijn. Het is zeldzaam dat ik christelijke media zoals de EO, ND en RD christenen met een migratie-achtergrond prominent aan bod komen", zo vertelt Schipper. "De enige uitzondering is misschien Samuel Lee. Maar de reden dat hij meer in beeld is, is dat hij sinds vorig jaar Theoloog des Vaderlands is. En hij is echt niet meer inspirerend omdat hij nu toevallig die titel met zich meedraagt.

Ik breng dit overigens niet ter sprake om christelijke media op te roepen om iedere week verplicht twee of drie verhalen met migrantenchristenen te maken. Daar is journalistiek niet voor bedoeld. Het belangrijkste is dat het netwerk van journalisten zo breed mogelijk is en niet alleen bestaat uit mensen, afkomstig uit één specifieke christelijke bubbel."

Volgens Simons doen christelijke media er verstandig aan om NOS-beleid te voorkomen. "Dan worden mensen geselecteerd om basis van hun huidskleur in plaats van hun expertise. De andere kant is putten uit je eigen netwerk, waar misschien weinig mensen met een migratie-achtergrond in voorkomen. De uitdaging is om een middenweg te vinden."

Beluister het fragment over migrantenchristenen vanaf minuut 32:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen