Francis Chan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 mei 2020 door Nienke Alblas

Francis Chan geloofde jarenlang niet in genezingswonderen: "Ik was sceptisch"

De invloedrijke christelijke spreker en schrijver Francis Chan bekent dat hij pas sinds kort in genezingswonderen gelooft. "Jarenlang geloofde ik niet in genezing, ik geloofde niet in wonderen. Eerlijk gezegd spotte ik met mensen die in tongen spraken, profeteerden of geloofden in genezing", vertelt de schrijver van 'Crazy Love' tegenover de Christian Post.

Chan geeft aan dat hij wel dezelfde teksten las in de Bijbel en hieruit concludeerde dat de wonderen inderdaad voor gelovigen ter beschikking zijn gesteld. "Toen ik werd gevraagd om te spreken op een 'genezingsconferentie' was ik eerst sceptisch. 'Jullie hebben de verkeerde persoon voor je', wilde ik zeggen. Jarenlang had ik gebeden voor de gave van genezing en pas een paar maanden geleden heb ik voor het eerst een wonderlijke genezing meegemaakt." Toen de schrijver een paar maanden geleden op een evangelisatiereis was in Myanmar, maakte hij naar eigen zeggen bijzondere dingen mee. "Iedereen die ik de handen oplegde in het plattelandsdorp waar we waren, genas. Dit was gek voor mij, ik had dat in geen 52 jaar meegemaakt. Een jongen en meisje waren doof. Toen we hen de handen oplegden begonnen ze te huilen en te lachen. Zij hadden nog niet eens over Jezus kúnnen horen."

Het getuigen van God
Het zien van Gods liefde door de genezing betekent veel voor de schrijver. Het diepere besef van Gods waarheid door het wonder versterkt Chans getuigenis. "Ik probeer als spreker continu ondersteboven te zijn van God. Ik bedenk me dan: 'Als dit het laatste is en ik God straks zal aanschouwen, wat zou ik dan zeggen? Heb ik hem verheerlijkt of mezelf?' Ik wil dat iedereen beseft dat God zo veel groter, heiliger en machterig is dan wij ons kunnen beseffen. De grootste openbaring die God mij heeft gegeven is het geloof dat God een genadige en liefdevolle God is die naar ons verlangt. Dat is de grote waarheid in mijn leven. Het is het belangrijkste dat mensen over mij moeten weten. God heeft zijn liefde aan mij laten zien ondanks al mijn fouten en de keren dat ik door mensen, inclusief mijn vader, werd afgewezen. Hij heeft dit laten zien, zodat ik zeker kan zijn van de liefde van Christus."


Gebedsgenezing
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
- Atheïstische illusionist ziet mensen genezen tijdens theatershow
Meer over Gebedsgenezing »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.