amsterdam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 mei 2020 door Redactie

Predikant in Amsterdam: "Deze stad maakt je automatisch niet-gelovig"

Als predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam krijgt dominee David van der Meulen in Oud-Zuid te maken met een publiek dat niets meer van God weet en wil weten. Hij concludeert in Het Parool de millenials niet meer op zoek zijn naar God.

Bekeren ziet de predikant niet als zijn taak. “Mijn drijfveer is Gods onvoorwaardelijke liefde. Ik ben daarom niet bezig met mensen bekeren. Iedereen, gelovig of niet, is gemaakt naar het beeld van God en daarom mijn aandacht en liefde waard. Dit is de nieuwe vorm van kerk-zijn.”

Toch leeft Van der Meulen heel anders dan zijn wijkgenoten. “Je gaat tegen de stroom in. Deze stad maakt je automatisch niet-gelovig. Je wordt niet gestimuleerd je liefde bij God te vinden, om het leven te zien als meer dan je werk. Ik voel me soms totaal anders dan de ‘gemiddelde’ millennial, al neem ik ook dingen van ze over. Zo probeer ik meer te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Lees het hele interview in Het Parool.

Reacties

r
Ik wil Ds. David v.d. Meulen sterkte toewensen en hoop dat hij het een tijdje volhoud, ik ben blij dat hij zelf de bijbel van a tot z gelooft. Ook hoop ik dat hij de Apostolische Geloofsbelijdenis elke zondag in de kerk laat horen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.