trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2020 door Nienke Alblas

Trump hoopt dat kerken in coronatijd snel open kunnen: "Wanneer we kerken niet heropenen, zal het land kapot gaan"

"Wanneer we de kerken niet zo snel mogelijk heropenen gaat ons land daar kapot aan", stelt Donald Trump. De kerken sloten hun deuren in maart wegens het coronavirus. Volgens de Amerikaanse president is de kerk belangrijk voor de mentale gezondheid van de Verenigde Staten. "We willen dat onze kerken heropenen, we willen ons land terug."

De intelligente lockdown in Amerika heeft volgens de president het leven gespaard van tweeënhalf miljoen mensen. "Het is tijd voor ons land om te heropenen", aldus Trump. "Ik denk dat we het beste kunnen beginnen met kerken. Sommige staten en Democraten zijn huiverig voor de heropening en willen de kerken gesloten houden. Maar wat doen ze eigenlijk? Ze doen zichzelf pijn. Ik vind dat geen goede politieke beleidsvorming. Ze doen zichzelf pijn en hun staat, dit is niet goed."

"We zijn eigenlijk gedwongen om gebouwen en instellingen weer te openen. Mensen willen erop uit. Als we de kerken niet heropenen zal het land kapot gaan. Het is niet een vraagstuk waar we pas in november naar moeten kijken. Het is slecht voor de mensen als de situatie zo blijft", voegt Trump nog toe aan zijn betoog op de persconferentie in Michigan. "Kerken zijn essentieel. Het is zo belangrijk voor de mentale gezondheid van ons land. Niet alleen ik vind dit, men is het met mij eens. Een dienst kijken vanachter je laptop is niet hetzelfde als een dienst bezoeken in de kerk en met je vrienden zijn."

Trump belooft dat als de maatregelen niet vandaag worden versoepeld, dit in de nabije toekomst zal zijn. "Dit zal heel, heel, heel binnenkort gebeuren."

Reacties

H
Als halve Amerikaans - ik ben grotendeels in de VS opgegroeid - volg ik de adoratie vanuit kerkelijk Amerika voor Trump met verbazing. Zonder hen is Trump kansloos, dus paait hij hen waar mogelijk en dat blijkr er in te gaan als koek. Dit 'standpunt' van Trump past mijns inziens volledig binnen zijn paaien van die achterban; hij staat immers achter in de peilingen. Dat zijn stappen die achterban (ook) voordeel oplevert is natuurlijk meegenomen. Maar verwar dat niet met een echte overtuiging van Trump; voor hem is de zondag vooral voor golf.
P
Denk ook aan christenen in een wereld waar samenkomsten verboden zijn waar vervolging is. Wat wij soms niet kunnen voorstellen is dat ook een onderdeel van de gemeente is die niet kapot gaat maar springlevend is, en dat het een zege is dat wij door techniek elkaar kunnen bemoedigen en Zijn naam mogen verheerlijken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.