Kayleigh
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 mei 2020 door Patrick Simons

Woordvoerder Witte Huis in tranen om Ravi Zacharias: "Veel levens gered"

Kayleigh McEnay komt als persvoorlichter van het Witte Huis de laatste tijd nadrukkelijk veel in beeld. Vooral haar kalmte en rustige antwoorden op de vaak moeilijke en vragen van journalisten springen in het oog. Wanneer een interviewer op CBN News echter begint over de recent overleden Ravi Zacharias, wordt de anders zo ijzig kalme McEnay emotioneel en vertelt ze hoe belangrijk de apologeet is geweest voor haar. 

“Het is een groot verlies”, reageert ze op het overlijden van Zacharias. “Mijn vader zegt altijd tegen me dat Billy Graham de ‘grote evangelist’ was. Ik denk dat Ravi Zacharias de ‘grote apologist’ is”, vertelt ze snikkend. “Als christen heb ik altijd een hart gehad voor Jezus Christus. Al vanaf mijn jonge jaren. Ik kwam tot geloof in mijn tienerjaren. Maar iemand tegenkomen op een academische positie die een apologist is, zorgt ervoor dat je beschikt over de rationele argumenten voor het geloof. Er is intellectuele grond voor alles waar we in geloven.”

De lessen van Zacharias waren daarbij voor McEnay ontzettend belangrijk. “Hij voegde een filosofisch en academische grond toe aan het hart dat ik voor Christus had.” Vervolgens begint ze over het statement dat naar buiten gebracht werd over het overlijden van Zacharias. “De woorden die helemaal onderaan stonden zijn zo ontzettend belangrijk. Daar stond een Bijbelvers: ‘Ik leef en gij zult leven’, Johannes 14:19. Deze woorden hebben zijn leven 57 jaar geleden veranderd. Hij wilde zelfmoord plegen en iemand gaf hem een Bijbel. Deze woorden in het bijzonder brachten hem op een pad dat 57 jaar duurde en waar veel levens mee gered zijn.”

Reacties

a
Mooi getuigenis over Ravi Zacharias .
A
Amen, wijlen Ravi Zacharius zal ALTIJD in Jezus "WINST" zijn in de gemeente van Jezus, en was dit zeker in de wereld, halleluja.

We bidden eenparig voor zijn nabestaanden, blij

de VERTROOSTING vanuit God's Levende en krachtige Woord, Jezus in 1 Tess. 4:13-

Shalom.
C
Het Engels wordt steeds dominanter.

Voor "apologist" is een goed Nederlands alternatief: "apologeet".

Vertaal-luiheid, denk ik.

Verder alles prachtig.

groet,

C. de Pater

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen