CGK Dordecht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2020 door Redactie

CGK Dordrecht maakt wekelijkse speciale uitzendingen in coronatijd

Iedere donderdagavond publiceert een enthousiast team van leden van de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) te Dordrecht-Centrum een speciale uitzending op het YouTube-kanaal van de gemeente. Ontstaan in een noodsituatie: de coronacrisis. In enkele weken tijd bracht het virus het gemeentelijke leven terug tot vrijwel nul. Wat begon als een idee bij enkele leden om oudere leden niet in de steek te laten, groeide uit tot een project van formaat, waarbij door én voor de gemeente wordt gezongen, gemusiceerd en gemediteerd. Dat laatste onderdeel wordt verzorgd door de plaatselijke predikant, ds. A. van der Zwan.

Wisselende groepjes jongeren, ensembles van leden van hetzelfde gezin, individueel zangtalent, gedichten met toelichting en persoonlijke verhalen van zorgmedewerkers: alles krijgt een plek in deze uitzendingen die ongeveer een uur duren en tot nu toe bijna wekelijks op donderdagavond live werden uitgezonden. Centraal staat het kerkelijk leven, wat op dit moment door omstandigheden onmogelijk is en wat wordt gesymboliseerd door de locaties waar de uitzendingen worden opgenomen. Met soms adembenemende unieke beelden, vanuit ongedachte hoeken, pendelt de kijker heen-en-weer tussen het kerkgebouw aan de Singel 192 en de pastorie aan de Jagerweg 206. Als toegift neemt de presentator de kijkende gemeenteleden mee op een zwerftocht door hun eigen kerk. Los van de reguliere uitzendingen, is er ook aandacht voor feestdagen en herdenkingen, zoals 4 en 5 mei.

Hoewel ontstaan als noodverband, zijn de uitzendingen van de CGK Dordrecht-Centrum een goed en mooi vormgegeven virtueel gemeenteleven geworden. Bijna iedere donderdag, om 20:00 uur!

Bekijk onderstaande video en klik hier voor de recente muzikale aflevering:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen