bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 mei 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik kan niet oprecht bidden, want ik ben een huichelaar'

'Ik blijf hangen in seksuele zonden. En waarom zit ik de ene dag vol lust om te bidden en te lezen en de andere dag is het weg? Voel ik niks! Wil ik God niet zoeken. Ik vind het zo moeilijk om hier mee om te gaan! Je moet bidden, maar oprecht kan ik het niet doen, want ik ben gewoon een huichelaar. Hoort God mijn nood wel?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. A. Simons geeft advies.

"‘k Val maar met de deur in huis", antwoordt de predikant. "De weg die je nu bewandelt, daarmee bereik je nooit de eindstreep. Hooguit zet je een paar stappen op die weg, maar volhouden lukt gewoon niet! Het spijt me, maar het eindigt in de eeuwige dood. Hooguit heb je een paar momenten dat het schijnt beter te gaan, maar telkens val je weer terug. Het is net een ladder waarmee je omhoog wil klimmen (Rom. 10:5-7). Met veel moeite heb je een paar treden van de trap beklommen. Maar je valt keihard naar beneden. Het doet nog zeer ook. Daar sta je weer bij af. Je begint namelijk aan de verkeerde kant. Het is dodelijk wat je doet.

Soms heeft het de schijn dat het lukt, maar het blijft schijn. Je lijkt soms een wat ‘vrome’ vrouw te worden. Het lijkt soms of er dingen zijn veranderd, maar het is maar buitenkant. “Godsdienst” noemt de Bijbel dit. Je hoopt en je ploetert, maar je wordt telkens teruggeworpen naar af. Je vordert niet en wordt soms moedeloos. Je zoekt naar wegen om de zonde te ontlopen. Zelfs versneld te willen trouwen om dan geoorloofd te kunnen zondigen. Ik vind je schijnheilig, je bent dubbelhartig en onoprecht.

Misschien vraag je wel, wat moet ik dan doen om zalig te worden? Weer denk je dat je wat doen moet, je wilt het misschien zo graag. Wat doen en dan loon krijgen? (Rom. 4:5). Nee, het is precies andersom. Die niet werkt, maar gelooft in Hem die de goddeloze rechtvaardigt, die krijgt loon (Rom. 4:5). Je zegt: dat is de omgekeerde wereld. Ja, dat is het ook. Die werken krijgen niets, maar die op Hem vertrouwen als een goddeloze die krijgen loon. Wat voor loon? Het eeuwige leven.

Luister, als het voor mij kan, dan kan het voor jou zeker. Kom, buig je hoofd in de schoot van Hem die de Vader aanbiedt in de belofte van het Evangelie ook aan jou (Rom. 10:8)", aldus de hervormde predikant uit Montfoort.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

N
Tja ,we willen geen loozers zijn ,trots zijn op wat we doen ,ook dat God trots is op onze prestaties (op de zondagschool wordt dat ook bevestigd). Maar we zijn loozers in Gods ogen , Hij is trots op zijn schepselen en laat Zijn liefde niet beïnvloeden door dat gepruts van ons ,maar lost het probleem op door Jezus
K
Je moet je geloof verliezen, om God te vinden. Ik vind het moeilijk het antwoord van deze dominee te volgen, maar als het antwoord is dat wij voor God niets moeten, dan ben ik het er van harte mee eens.En wat seks voor het huwelijk betreft. Dat bestaat niet en is ook geen zonde. In bijbels perspectief maakte de seksuele eenheid het huwelijk en niet de ambtenaar van de burgerlijke stand. Scheiden, daar zegt de bijbel wel iets over.
H
Zelfs de reformator Luther schreef op zijn laatste kladje: “”Wir sind Betler, das ist wahr”. We kunnen een leven lang in ons zelf blijven graven maar zullen geen grond voor behoudenis vinden dan in Jezus Christus alleen.

Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!