Arjan Lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

22 mei 2020 door Hour of Power

Arjan Lock: ‘God is er echt voor jou, juist in deze tijd’

Directeur van de EO, Arjan Lock, heeft verschillende hoogte- en dieptepunten meegemaakt in zijn leven. Arjan: "Pas op mijn 35e had ik de ervaring dat Jezus tegen mij persoonlijk zei: “Ik ben er ook voor jou.” Dat had ik toen heel hard nodig."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

De omroepbaas kreeg het televisie maken niet met de paplepel ingegoten. Sterker nog, de ironie wil dat Arjan tijdens zijn jeugd niet eens tv mocht kijken van zijn ouders. "Ik ben in een strikt reformatorisch milieu grootgebracht maar wel met het grote voordeel dat mijn ouders mij met heel veel liefde hebben opgevoed. Televisie was taboe maar we waren wel lid van de EO en luisterden naar de radio. Ik zeg weleens dat ik wat te compenseren heb gehad in mijn leven wat dat betreft", vertelt Arjan met een glimlach.

Leukemie
De broer van Arjan kampte met leukemie en dat tekende het gezin Lock. Gelukkig overleefde hij het. Arjan: "Door mijn broers ziekte zat de kwetsbaarheid van het leven er al vroeg in bij ons als gezin.’ Arjan vertelt met respect over zijn ouders. Beiden zaten in het onderwijs. ‘Het waren gelovige mensen, niet zozeer dat er veel over gepraat werd maar je voelde het vooral. Dat heeft mij wel gestimuleerd. Ik was de tweede in het gezin en degene die het wiel een beetje moest uitvinden. Ik hield ervan om de grenzen te verkennen maar dat hebben ze in goede banen weten te leiden."

Scheiding
De kwetsbaarheid van het leven raakt Arjan ook persoonlijk wanneer hij scheidt van zijn vrouw Eva met wie hij al op jonge leeftijd trouwde. "Het is heel verdrietig. Ik vind het moeilijk om daarover te praten en tegelijkertijd wil ik er ook eerlijk over zijn omdat mijn leven verre van volmaakt is. Omdat ik de scheuren en de barsten van het leven ook in mijzelf heb ervaren. Dat gaat niet zonder schade. Er zitten overal barsten en scheuren in maar die kan God gebruiken om Zijn licht doorheen te laten schijnen. Daarmee wil ik het niet mooier maken dan het is maar de waarde van het geloof en de genade van God komen wel vaak door de gebrokenheid van het leven naar voren", zegt Arjan.

Corona
Arjan kan zich goed voorstellen dat mensen nu bang zijn voor het coronavirus. Arjan: "Ik hoop dat deze situatie ruimte geeft aan mensen om na te denken over de dingen in het leven die echt van belang zijn. Ik voel ook echt dat het verandert. We proberen daar ook met onze programma’s op in te spelen bij de EO. Dit is misschien wel dé tijd waarin we over vragen als ‘wie is Jezus voor jou’ gaan nadenken. God is er echt voor jou, juist in deze tijd."

Reacties

K
Ik wens Arjan Lock en met het de gehele EO veel succes. Ze krijgen veel commentaar van leden die denken dat de EO er enkel voor de eigen mensen is. Maar de EO moet net zoals alle christenen het zout der aarde zijn. En daar hoort ook bij dat soms mensen die in onze ogen niet zo christelijk zijn ook een podium krijgen. Jezus leerde in de tempel, maar hij was ook te vinden in kringen van hoeren en tollenaars. Het uitschot van de maatschappij in zijn tijd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!