Orthodoxe man laptop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

Auteur: Israël en de Bijbel

Nieuw bijbelverspreidingsproject onder ultra-orthodoxe Joden

“Wekelijks ontvangen we van over heel de wereld bijbelaanvragen”, vertelt David van Wijck van Israël en de Bijbel. Normaal gesproken heeft de stichting op Hemelvaartsdag haar jaarlijkse Ontmoetingsdag in Ede. Dit jaar is er online een programma waarin onder andere een nieuw project gelanceerd werd onder de ultra-orthodoxe Joden.

We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.

In Israël is sinds het begin van de coronacrisis het internetgebruik onder deze groep met maar liefst 40 procent toegenomen. In gesprekken blijkt dat velen niet weten hoe Joods het Evangelie is en dat de Heere Jezus in de eerste plaats kwam uit liefde ‘voor de verloren schapen van het huis van Israël’. Ze hebben nog altijd een verwrongen beeld van de Persoon van de Heere Jezus. In samenwerking met een Messiaanse gelovige ondergaat de Jiddische tekst van het Nieuwe Testament een update. Tegelijk wordt er een website gebouwd waarop deze Jiddische tekst goed te lezen en gebruiken zal zijn.

Onderwerpen die in de uitzending aan bod komen
-Een interview met de jonge Israëli’s Abigail en Gabriel over hun leven in Israël tijdens de coronacrisis [3:55]
-Een korte overdenking vanuit het Bijbelboek Habakuk waarin veel parallellen zijn te vinden met de tijd en wereld waarin wij leven [12:20]
-Een terugblik op de bijbelverspreiding van afgelopen jaar met onder andere mooie ontwikkelingen in India met de speciale bijbeluitgave voor Israëlische backpackers [39:10];
-De voortgang van het project ten behoeve van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschappen [57:55].

Stichting Israël en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde bijbelverspreiding onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin mogen herkennen. Bekijk de laatste projecten.

Kijk voor meer informatie over het project op deze website

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.