Alpha gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET ALPHA

 

Tien dagen van eensgezind en vurig gebed

Alpha Nederland start het initiatief om in de tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden. Het is een gebed voor de eenheid van de kerken, de vervulling van de Heilige Geest en om de wereld te bereiken met het goede nieuws van Jezus. Een gezamenlijk gebed voor en door kerken, om “brengers van hoop te zijn in de tijd en wereld waarin we leven.”

“We leven in een bijzondere tijd en zien overal initiatieven van kerken om hoop te brengen aan een wereld die bang en rusteloos is. Een platform als #NietAlleen is daar een prachtig voorbeeld van,” aldus Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland. “De behoefte aan hoop en geloof is groot, juist nu.”

"We kunnen en willen het niet zonder de kracht van Gods Geest”

“We kregen een verlangen om eensgezind te bidden en ons aan te sluiten bij het gebed van Jezus uit Johannes 17, een gebed voor eenheid van de kerk. We geloven dat het de missie van de kerk is om brengers van hoop in de wereld te zijn. Maar we kunnen en willen het niet zonder de kracht van Gods Geest.” Het gebed wordt gebeden in de tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren.

Alpha Nederland zocht in de formulering van het gebed contact met een breed scala aan kerkleiders uit alle denominaties van haar achterban. “We zijn dankbaar en blij dat er een prachtig gebed uit voort is gekomen wat in de volle breedte van christelijk Nederland van harte kan worden meegebeden in de tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren,” aldus Drop.

"We willen vieren wat ons bindt: het verlangen om het goede nieuws van Jezus te delen”

Passie voor eenheid
Alpha Nederland wil de kerken toerusten en dienen in haar missie om het evangelie van Jezus Christus bekend te maken. “Hierin is ‘passie voor eenheid’ een kernwaarde in wie we zijn. Op onze trainingsdagen laten we ook altijd zien met wat voor brede vertegenwoordiging van de kerken we te maken hebben. Niet om de verschillen te benadrukken, maar om te vieren wat ons bindt: het verlangen om het goede nieuws van Jezus te delen.”

Het gebed is te vinden op alphanederland.org. Bid dit gebed eensgezind mee in de 10 dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren. En mocht je het willen delen: gebruik de hashtag #maakonseen

Bid het gebed mee!

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.