ICP Network
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2020 door ICP Network

ICP Nederland organiseert online pinkster- en jubileumviering

Het ICP netwerk van interculturele kerken bestaat 15 jaar en viert dat op 31 mei vanuit de Nieuwe kerk in Delft met een online Pinksterfeest voor iedereen die zicht wil krijgen op het kleurrijke Koninkrijk van God.

Het was de bedoeling om het jubileum te vieren tijdens de Opwekkingsconferentie. Nu die niet doorgaat is er een online alternatief waar nog meer mensen bij aan kunnen haken. De prachtige Nieuwe kerk vormt het decor voor een diverse dienst. Deze wordt geopend met een dans op het kerkplein. Er zullen aanbiddingsliederen klinken in onder andere Farsi, Arabisch, Urdu en Lingala. De preek wordt door een Syrische sneltekenaar in beeld gebracht.

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Voor hen is er een speciaal moment in de uitzending en de mogelijkheid om verwerkingsmateriaal van de website te downloaden. In de dienst wordt Nederlands gesproken. Het hele programma wordt in het Engels ondertiteld. Aan het einde van de dienst wordt het jubileummagazine gepresenteerd waarin de kerken uit het netwerk zich voorstellen, de Theoloog des Vaderlands wordt geinterviewd en het ICP team uitlegt waarom diversiteit in de kerk zo belangrijk is.

De uitzending vindt plaats op 31 mei om 11 uur via het YouTube-kanaal van ICP. Daarna zal de uitzending terug te kijken zijn op elk gewenst tijdstip.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.