corona christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

20 mei 2020 door Patrick Goede

Zo houden christenen in andere landen hun kerkdienst in tijden van corona

De coronacrisis en bijkomende maatregelen stellen christenen wereldwijd voor uitdagingen als het gaat om samenkomen en het houden van kerkdiensten. In dit artikel een overzicht van verschillende landen met verschillende oplossingen voor de beperkingen.

Oekraïne
In Oekraïne hebben ze op de luchthaven van Lutsk een landingsbaan beschikbaar gesteld voor het houden van een drive-in bijeenkomst voor christenen. Een mooie manier om samen te zijn en toch afstand te kunnen bewaren.

São Paulo
Ook in Brazilië gaat het aanbidden van God door. Zoals in het metrostation van São Paulo. De maatregelen zijn onder het bewind van Bolsonaro nog altijd redelijk soepel. De geoefende luisteraar zal het lied herkennen als een Portugeese versie van "Omdat Hij leeft". Of het verstandig is om zo samen te komen is natuurlijk maar de vraag.

India
Ook in India gaan mensen de straat op om samen God aan te roepen. Ze bidden voor een oplossing voor het coronavirus. Ze hebben daarbij vlaggen van landen in de hand waar het coronavirus veel slachtoffers eist. Prachtig.

Pakistan
In Pakistan houden ze vanaf een hoog dakterras diensten. "Schreeuw het van de daken", wordt hier wel heel letterlijk in de praktijk gebracht. Een mooie manier om het evangelie over de stad te verspreiden en uit te spreken. 

Filipijnen
Ook in de Filipijnen gaan ze het dak op om God te aanbidden. Deze twee jongens zingen een prachtige aanbiddingslied temidden van deze gekke omstandigheden.

Vond je dit een mooi artikel? Word CIP+ lid!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.