visserij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2020 door Reformatorisch Dagblad

ChristenUnie en SGP dringen aan op visserijakkoord met Britten

De gesprekken over een visserijakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk verlopen erg moeizaam. Peter van Dalen (ChristenUnie) en Bert-Jan Ruissen (SGP) uiten in gesprek met het Reformatorisch Dagblad hun zorgen hierover.

De Britten claimen hun exclusieve economische zone (tot 200 zeemijl of 370 kilometer uit de kust) voor de eigen vissers, zo laat het RD weten. De EU hamert op de historische vangstrechten van Europese vissers in Britse wateren. Ook wil Europa niet tornen aan de bestaande verdeling van visquota, terwijl het VK daar juist vanaf wil.

De vierde onderhandelingsronde tussen de EU en het VK vindt in juni plaats. Volgens ChristenUnie en SGP moet er haast gemaakt worden omdat de landen rondom de Noordzee voldoende tijd moeten hebben voor het vaststellen van de visquota voor 2021.

Reacties

H
Belachelijk dat EU lidstaten die totaal geen affiniteit met de visserij hebben bepalen wat er met onze visserij gebeurd. Het verbieden van de duurzame pulsvisserij is een sprekend voorbeeld. Het draait meestal op koehandel uit. Ons land zal in

de toekomst nog veel last van het EU beleid ondervinden. Wat mij betreft z.s.m. een Nexit. Zonder de EU kan ons land weer autonoom bepalen met welke landen handelsrelaties aan gegaan worden en verdragen gesloten worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.