koor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2020 door Nienke Alblas

Ruim 86% van dit koor raakte besmet met corona door samen te zingen

Na een oefening van het Skagit Valley Chorale, bleek 86 procent van de koorleden het coronavirus te hebben opgelopen. Inmiddels heeft de zanggroep afscheid moeten nemen van twee koorleden schrijft de Christian Post. "Het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat zóveel mensen ziek kunnen worden van een bijeenkomst", stelt de plaatselijke directeur van gezondheid Dr. Howard Leibrand.

Het koor repteerde met 78 van de 122 mensen op drie en tien maart, nog voor de coronamaatregelen. Van de aanwezigen werden 51 (65,4 procent) mensen ziek. Een week later waren er 60 koorleden aanwezig, hiervan werd 86,7 procent positief getest op het coronavirus. Slechts één van de 21 leden die bij beide oefenavonden aanwezig was, werd ziek. "Elk koorlid moest zelf bepalen of zij naar de oefenavond kwamen. Niemand werd onder druk gezet om juist wel of niet te komen. Ze moesten beslissen waar ze confortabel mee waren om samen te zingen", reageert het koor. Destijds was de limiet op bijeenkomsten 250 personen, daarnaast werd geadviseerd om niet naar drukke plaatsen te gaan als je ouder dan 60 jaar bent.

"Tijdens de tweeënhalf uur durende oefenavond heeft het coronavirus z'n kans gepakt. Leden zaten dicht op elkaar, deelden snacks en stapelden gezamelijk stoelen op aan het einde van de avond. Het zingen zelf kan ook hebben bijgedragen aan het overdragen van het virus", stelt het rapport. "De hoeveelheid lucht die iemand uitademt tijdens het zingen kan hebben bijgedragen aan deze grote verspreiding, net als bij andere evenementen."


Corona
- Christelijke hoogleraar vindt kerken te braaf in omgang coronaregels
- ChristenUnie-Kamerlid blikt terug op coronacrisis: "Manier van leven voor corona niet langer houdbaar"
- Kerkgang onder katholieken met 25% afgenomen door coronacrisis
- Hoe corona de vinger op de zere plek legt (ook voor christenen)
- Juist nú hebben oudere kerkgangers hulp nodig: "Wie helpt hen?"
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Reacties

K
Ik denk dat die andere 14% ook wel besmet is geraakt, maar geen klachten heeft gekregen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!