gebedsgenezing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2020 door Nienke Alblas

Onderzoek bevestigt dat blinde vrouw door gebed is genezen

Uit onderzoek naar getuigenissen blijkt dat één specifieke vorm van gebedsgenezing beter werkt dan andere vormen. "De gebeden die effect hebben duren meestal korter dan vijftien minuten, er is sprake van aanraking en de bidder heeft zijn ogen open om het resultaat te kunnen zien," stellen onderzoekers volgens de Christian Post.

Het onderzoek is gedaan door The Global Medical Research Institute (GMRI). Het begon allemaal bij een onderzoek naar een wonderbaarlijke genezing in 1972 van een vrouw die al dertien jaar blind was. Haar man bad voor haar, waarna ze onmiddellijk weer kon zien. GMRI controleert al jaren verschillende getuigenissen van gebedsgenezingen. Uit het onderzoek bleek één specifieke vorm van gebed vaker te leiden tot genezing. Dit noemt GMRI 'proximal intercessory prayer' (PIP). Dit is een gebed met direct contact tussen de persoon die voorbede doet en de zieke, er kunnen meerdere mensen bij aanwezig zijn.

Een belangrijk aspect van het herstel van mensen door voorbede is dat alle partijen 'theologisch achter gebedsgenezing staan en specifiek geloven in de autoriteit door Jezus'. "Mogelijk zal PIP een rol gaan spelen in het oplossen van levenslange ziektes die anders geen prognose of kans op herstel hebben." 

Het rapport doet uitgebreid verslag van de genezing van de blinde vrouw. Tot op de dag van vandaag, 47 jaar na het gebed, kan ze helder zien. "Normaal gesproken wordt bij een PIP door beide partijen genezing door God verlangd. Toen het stel later naar bed ging dan gewoonlijk, na middernacht, nam de man een versneld moment met God. Hij las twee Bijbelverzen en ging op zijn knieën zitten om te bidden. Beiden begonnen te huilen toen hij voor zijn vrouw bad met een hand op haar schouder. Zij lag al op bed. Met gevoel en moed bad hij: 'O God, U kunt haar zicht vannacht nog herstellen, Heer. Ik weet dat U het kan! Ik bid dat u het vanavond zal doen.' Aan het eind van het gebed opende de vrouw haar ogen en zag ze haar man geknield naast het bed zitten. Dit was het eerste wat ze zag na dertien jaar."

Lees het volledige artikel

Reacties

Ik ben voorzichtig met het onderwerp "Genezing", maar weet dat het echt gebeurt. Zo ook in Manaus in Brazilie tijdens een conferentie waar ik was uitgenodigd. Een zuster die al 30 jaar diende in het keukenteam, was volledig doof. Iedereen wist dit al jaren. In een samenkomst met 5000 mensen werd er voor haar gebeden net zoals voor anderen daar aanwezig. Haar oren werden geopend en ze hoorde voor het eerst in haar leven. Velen kenden haar en het gejuich was groot. Toch weten we, afgezet tegen de vele gebeden, dat dit uitzonderlijk is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!