wereldkerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2020 door Redactie

Veel migrantenkerken in Nederland in de problemen door coronacrisis; noodfonds opgericht

Veel migrantenkerken en internationale kerken in Nederland komen in de problemen door de coronacrisis. Het aantal kerken dat een beroep doet op het noodfonds neemt langzaam maar zeker toe. De Trouw sprak met Madelon Grant, voorzitter van het noodfonds.

Speciaal voor migrantenkerken en internationale kerken is er een noodfonds in het leven geroepen. Doordat ze de wekelijkse collecte moeten missen, komen veel van dit soort kerken in de problemen. In tal van gevallen kunnen ze zelfs de huur of de hypotheek niet meer betalen evenals personeel. In totaal zijn er ongeveer 1000 internationale kerken in Nederland en volgens Grant heeft zo’n 60 procent daarvan geen problemen.

Toch zijn er ook een flink aantal kerken die wel degelijk in de problemen zijn gekomen. Daar wordt met het noodfonds nu iets aan gedaan. Ook Theoloog des Vaderlands Samuel Lee werkt hieraan mee. Het fonds haalt geld op via crowdfunding. Inmiddels zijn er enkele tienduizenden euro’s opgehaald. 24 kerken hebben inmiddels steun toegewezen gekregen en de verwachting is dat er nog meer aanvragen zullen volgen. Bij sommige kerken is dat helaas niet genoeg. Grant vertelt tegenover het dagblad zelfs van een aantal kerken gehoord te hebben dat ze de huur van het gebouw opgezegd hebben en helemaal online verder gaan.

Lees meer in de Trouw.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.