Lilianne Ploumen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2020 door Jeffrey Schipper

RD-hoofdredactie: PvdA-Kamerlid maakt zich schuldig aan misleiding

'Lilianne Ploumen (PvdA) en het Humanistisch Verbond blijven de indruk wekken dat agressieve prolifelobbyisten zwangere vrouwen verbaal wegdrukken bij de deur van de abortuskliniek', merkt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad op in een hoofdredactioneel commentaar.

Het PvdA-Kamerlid bepleit een wet die dat verbiedt en wil dat de veroorzaakte psychische schade op de demonstranten verhaald kan worden. Verder beweerde zij dat Stichting Schreeuw om Leven 'een nepambulance heeft geparkeerd bij de abortuskliniek met de tekst 'abortus is babymoord''. En het onderzoek waar het bezorgde Humanstisch Verbond zich op baseert blijkt 'flinterdun' te zijn, zo concludeert het RD. 'Bij gemeenten met een abortuskliniek waren vrijwel nergens klachten binnengekomen. Over misleiding gesproken.'

Het medium juicht de reactie van minister Hugo de Jonge (Volksgezond, Welzijn en Sport) toe. Hij blijft er bij dat burgemeesters geen extra bevoegdheden nodig hebben om de aanwezigheid van betogers en/of hulpinstanties bij abortusklinieken in goede banen te leiden, aldus de CDA-minister in antwoord op Kamervragen van Ploumen. 'Zij heeft nu het deksel op haar neus gekregen', aldus het RD.

Lees hier het volledige commentaar van de RD-hoofdredactie.

Reacties

J
Goed commentaar van het RD. Het is zo triest, het fanatieke pro choice beleid van mevr. Ploumen en van het Humanistisch Verbond! Zij putten duidelijk niet uit de Bron van Leven. Dat het ook voor hen Pinksterfeest mag worden!
A
Ploumen discrimineert, en demoniseert de betrokkenen: het ongeboren kind, zwangere vrouw, en verwekker.
W
De politiek, maar vooral een groot deel van de journalistiek, doet bijna niets anders, onder de perfecte camouflage van het zogenaamde politiek 'correcte' dwang-denken.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!