kerk vandalsime
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2020 door Nienke Alblas

Pakistaanse kerkgemeenschap aangevallen door radicale moslims

Afgelopen zaterdag is een Pakistaanse kerk aangevallen door een radicale moslimgroep. Door het hele land worden christenen door moslims vervolgd. De leider van de kerk, Samuel Barkat sprak met Christian Concern over de aanval, meldt de ChristianPost. "Tijdens de sluiting vanwege het coronavirus zijn moslims de kerk binnengedrongen en hebben ze behoorlijk veel vernield."

De kerk dient ongeveer 350 christelijke gezinnen in de omgeving van Hakeempura. Volgens Barkat leidde een islamitische buurman de aanval op de kerk. De mannen begonnen met het vernielen van de muren van de kerk en de kerkelijke begraafplaats. Toen de vandalisten de kerk waren binnengedrongen ontheiligden ze het kruis en de rituele ornamenten. De groep claimt dat het land van de moslims is.

"Het is erg dat de aanvallen van de kerken doorgaan, ondanks het coronavirus. De haat tegen christenen is onveranderd en de Pakistaanse regering doet niets om de religieuze minderheden en de plekken waar samenkomsten plaatsvinden te beschermen", vertelt Nasir Saeed van de Britse hulporganisatie Centre for Legal Aid Assistance and Settlement (CLAAS-UK). De organisatie meldt dat ze juridische actie ondernemen voor de kerkgemeenschap in Hakeempura, maar Barkat vreest dat de aanvallen niet zullen stoppen. 

Saeed begrijpt de zorgen van de voorganger. "We hebben informatie ontvangen van partners in Pakistan die stellen dat de situatie van de christelijke religieuze minderheid  in het land verslechterd. De haat en discriminatie is beschamend en de Pakistaanse regering zou actie moeten ondernemen."


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Radicale moslims ontvoeren christelijk bruidspaar en doden 12 mensen tijdens huwelijksdienst
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.