schermafbeelding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2020 door Redactie

Kerken Italië vanaf vandaag weer open: leger ingezet voor 'grote schoonmaak'

Italianen moesten er lang op wachten, maar vanaf vandaag gaan de kerkgebouwen in het land langzaam maar zeker weer open. Maar liefst zeventig dagen waren alle kerken gesloten en mochten er geen diensten georganiseerd worden vanwege het coronavirus. Maar met hulp van de overheid en het leger is er nu weer het één en ander mogelijk.

Maar er wordt zeker niet lichtzinnig gedacht over het wederom openstellen van de kerken in het land dat ongekend hard werd getroffen door het virus. Zo wordt het leger ingezet om de kerken volledig te desinfecteren, een enorme onderneming. Wanneer kerken volledig zijn schoongemaakt, zijn in principe vrij om diensten te organiseren. Veel rooms-katholieke kerken doen dat dagelijks. Daarbij moet er echter wel rekening gehouden worden met strenge voorschriften.

Zo mogen er veel minder mensen deelnemen aan een dienst dan vroeger het geval is. Kerken kiezen daarbij zelf voor creatieve oplossingen om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen aanwezig zijn en dat de aanwezigen voldoende afstand houden. Ook het heilig avondmaal wordt op een andere manier gevierd dan gebruikelijk. De meeste voorgangers en priesters kiezen ervoor om dit uit te delen zonder dat de mensen van hun plaats komen.

Het Reformatorisch Dagblad bezocht verschillende kerken in Italië en maakte daarvan onderstaande reportage.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.