john piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2020 door Nienke Alblas

YouTube verwijdert luisterboek John Piper na klachten LHBTI-gemeenschap

Het nieuwste luisterboek van John Piper is gecensureerd door YouTube. Het boek geeft zes Bijbels onderbouwde antwoorden op de vraag: 'Hoe werkt God door het coronavirus heen?'  Het is verwijderd van YouTube op basis van de richtlijnen van het platform.

De video met het luisterboek werd in een maand tijd meer dan 187.000 keer beluisterd via het kanaal. Via de Crossway Podcast op YouTube kan je nog steeds luisteren naar het luisterboek. De censurering is geïnitieerd door legerpredikanten, deels uit de LHBTI-gemeenschap, die op het boek stuitten nadat het werd doorgestuurd door een oudere legerpredikant. Zij vinden de inhoud van het boek beledigend. "Het boek zegt dat sommige mensen het coronavirus zullen krijgen als een specifiek oordeel van God, omdat ze zich zondig gedragen", beargumenteren de tegenhangers van het boek. Zij zijn het niet eens met dit standpunt en deden hun aanklacht via de Military Religious Freedom Foundation (militaire organisatie voor godsdienstvrijheid) door Mikey Weinstein. 

In de passage waar de aanklagers moeite mee hebben schrijft John Piper over een stuk uit de brief van Paulus aan de Romeinen. De schrijver haalt Romeinen 1:18 aan waar staat dat 'mannen die schaamtelijk gedrag met mannen vertonen een boete zijn verschuldigd voor hun fout'. "Niet al het lijden is een specifiek oordeel voor specifieke zonden, maar soms is dit wel het geval."

Piper reageerde in een podcast op de aanklacht van de LHBTI-legerpredikanten. "Ik denk dat we kunnen stellen dat de auteur van de brief mijn kijk op de leer van de Bijbel hekelt. Hij bekritiseert mijn gedachtegang. Hij noemt mijn teksten 'brandgevaarlijk', 'onverdraagzaam' en 'vulgair'. Het is niet dat Mikey Weinstein de boodschap niet begrijpt, eigenlijk begrijpt hij het juist wel. Weinstein voelt zich niet zo over mijn teksten, maar over wat de Bijbel ons leert." De schrijver en predikant trekt zijn standpunten niet in. "Ik geloof dat mijn kijk op homoseksualiteit waar is, omdat het overeenkomt met wat de Bijbel ons leert. Daarom is het waardevol voor ons om deze kennis tot ons te nemen. De teksten zijn niet onwaar, mensen vinden het gewoon niet 'leuk' om te horen."

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

John Piper heeft gelijk. In de confrontatie waarmee hij te maken krijgt, zie je de strijd tussen wat God goed vindt voor de mens (ook al gaat dat soms tegen ons gevoel in) en wat de duivel, die onze ondergang wil bewerken, met leugens ons wil ‘wijs’maken.