drive-in kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2020 door Nienke Alblas

Boete voor drive-in kerkdienst in epicentrum coronavirus: "De kerk wordt onterecht bedreigd"

Na een waarschuwing van de politie bleef de Central Bible Baptist Church uit New York drive-in kerkdiensten houden. ChristianToday meldt dat voorganger Samson Ryman na de dienst op 3 mei een brief ontving waarin de gemeente bedreigd werd met een boete van duizend dollar. "De kerk wordt onterecht veroordeeld en bedreigd. Dit schaadt op ernstige wijze het fundamentele recht van de mens om zijn religie te praktiseren", aldus Ryman.

Bij de dienst in kwestie waren 23 mensen aanwezig, verdeeld over 18 verschillende auto's. Volgens de brief die de voorganger ontving zou de kerkgemeenschap geen diensten mogen houden. Samson Ryman is het hier niet mee eens. "Ondanks dat er anders wordt gesuggereerd schaadt de kerk geen restricties. Gewone samenkomsten zijn verboden, maar kunnen niet worden vergeleken met deze drive-in samenkomsten."

De gemeente heeft een duidelijk plan opgesteld om zo weinig mogelijk gezondheidsrisco te lopen. "Tijdens de dienst van de Central Bible Baptist Church parkeren de gemeenteleden op de parkeerplaats ten oosten van de kerk. Hier blijven zij in hun auto zitten met de ramen omhoog. Vervolgens preekt de voorganger vanaf een verhoogd terras bij de kerk, naast de parkeerplaats. Hij spreekt op een lage FM-radiozender waar deelnemers via hun autoradio naar kunnen luisteren. Gedurende de hele dienst blijft de voorganger op afstand van de kerkgangers."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.