Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 mei 2020 door Weet Magazine

Nieuwe Weet-dvd 'De Mozes-controverse' zwemt tegen de stroom in

Dat Mozes de eerste vijf Bijbelboeken heeft geschreven, was lange tijd geen punt van discussie. De laatste decennia beweren echter steeds meer wetenschappers dat deze Bijbelse persoon hier geen enkel aandeel in heeft gehad. In de tijd dat Mozes leefde, zou er nog niet eens een Hebreeuws schrijfsysteem zijn geweest om de beschreven gebeurtenissen vast te leggen. Hebben deze wetenschappers het bij het juiste eind? Of zien ze wat over het hoofd? De nieuwe dvd De Mozes-controverse van Weet Magazine werpt een nieuw licht op dit vraagstuk.

In de nieuwe documentaire De Mozes-controverse, uitgegeven door het populairwetenschappelijke tijdschrift Weet Magazine en christelijke filmdistributeur NEEMA, onderzoekt filmmaker Tim Mahoney of Mozes de Thora heeft geschreven. Want als hij het niet was, wie dan wel? En wat betekent dit voor de geloofwaardigheid van de hele Bijbel? Mahoney reist naar het Midden-Oosten om deze prangende vraag tot op de bodem uit te zoeken. Hij ontdekt nieuw wetenschappelijk bewijsmateriaal en interviewt verschillende deskundigen. Dat brengt hem tot een bijzondere conclusie, die tegen de haren van veel seculiere wetenschappers in zal strijken.

Tim Mahoney heeft met zijn diepgravende documentaires al meerdere filmprijzen in de wacht gesleept. De Mozes-controverse is het tweede deel van zijn spraakmakende serie Zoeken naar Bewijs, en verscheen in 2019 onder de naam Patterns of Evidence: The Moses Controversy. Net als bij de vorige film uit deze serie, getiteld Patterns of Evidence: Exodus, heeft Weet Magazine ook hier de Nederlandse ondertiteling verzorgd, in samenwerking met NEEMA.

De dvd kost €14,99 en is vanaf 7 mei te koop via Weet Magazine en bij de christelijke boekhandels.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.