gevangenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

15 mei 2020 door CAMA Zending

Hoe God een wonder doet en gevangen vrienden van een zendeling bevrijdt

Jezus verhoort onze gebeden nog steeds! Woensdag kregen we het geweldige nieuws dat drie gevangen christenvrienden van een CAMA-zendeling door een wonder bevrijd zijn. De zoon van een goed bevriende voorganger en twee vrienden werden afgelopen maand gevangen genomen door moslims-extremisten. Het zag er niet naar uit dat ze ooit weer levend bevrijd zouden worden. Maar Jezus is groter! Halleluja!

Precies een maand geleden deelden we al een dringend gebedsverzoek om te bidden voor één van onze zendelingen. En dat was (en is!) hard nodig. De terroristische dreiging in dit deel van West-Afrika neemt steeds meer toe. Juist in het gebied waar onze CAMA-zendeling actief is. Helaas kunnen we vanwege veiligheidsoverwegingen geen details over deze persoon delen.

De zoon van een goede vriend, en tevens dominee, van deze zendeling zou in april samen met twee vrienden gaan werken in een nabijgelegen overheidsproject. Maar twee weken na vertrek kreeg de familie van deze jongens de schrik van hun leven: het bleek dat de drie waren ontvoerd door gewapende mannen, extremisten met kwade bedoelingen. Men wist niet waar ze waren of hoe het met hen ging. Niets werd van hen vernomen. Al snel werden veel mensen benaderd om te bidden. Letterlijk duizenden christenen baden mee voor een wonder.

Het wonder gebeurde. En plots stonden de drie jongens weer thuis voor de deur. Ze waren vermagerd en uitgeput. Maar wat een vreugde dat ze weer terug zijn. Veel mensen hadden namelijk niet verwacht dat deze jongens nog levend terug zouden komen. Maar God deed een bijzonder wonder.

De drie jongens vertelden bij thuiskomst dat ze geblindoekt en opgesloten werden. Ze zaten vastgeketend en werden bedreigd. De gemaskerde mannen dwongen hen om verzen te leren uit de Koran en de bijbehorende gebeden op te zeggen. Maar de christenjongeren weigerden dit te doen. Ze vertelden dat ze van jongs af aan hadden geleerd tot Jezus te bidden. Er werd hen verteld dat ze vermoord zouden worden als ze de koranverzen niet zouden bidden.

Deze bedreiging was erg heftig voor hen. De jongens waren doodsbang. Maar ze bleven God aanbidden en christelijke liederen zingen. Dag en nacht. Hardop. Elke dag. Ongeacht wat de gemaskerde mannen zouden beslissen.

Op een zeker moment gebeurde dit wonder: de deur van de gevangenis ging open. Een jong meisje kwam binnen en begon hun ketenen los te maken. Ze konden naar buiten lopen. De gemaskerde mannen zagen ze niet meer. Wel was er iemand die hen zei onmiddellijk te vertrekken uit het gebied. Ze kregen al hun spullen terug, brommers, sleutels, telefoons etc. Hij wees ze welke richting ze op moesten gaan. Ze volgden de aanwijzing op totdat ze geluid van stemmen hoorden en bij een dorp aankwamen waar ze hulp vroegen.

De dominee, vader van één van de jonge helden, vertelde dat hij het bericht van de bevrijding kreeg nadat ze juist een kerkdienst gehad hadden met hun gezin. Hij vertelde dat de rest van de dag mensen langs kwamen die kwamen meejuichen en meehuilen van vreugde over deze drie verloren zonen die weer thuis waren gekomen. En wel op zo’n wonderlijke manier!

Lees hier meer over het werk van CAMA Zending

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.