Saint Peters New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 mei 2020 door Nienke Alblas

Kerkgemeenschap verliest meer dan honderd leden aan corona: "Het treft ons als een tsunami van rampspoed"

New York is een coronabrandhaard. De stad lijkt over de piek heen te zijn, maar kerken nemen helaas nog dagelijks afscheid van gemeenteleden die overlijden aan de gevolgen van het virus. Twee Lutherse kerken in Manhattan namen gezamenlijk afscheid van 103 gemeenteleden vermeldt Christian Today. "De laatste weken zijn als een tsunami van rampspoed voor ons geweest", vertelt pastoor Rick Beuther van de Sint Pieter Kerk.

De pastoor vertelt over de grote impact van het virus op de gemeente. "De situatie brengt veel stress met zich mee. Iedereen die hoest of niest bij iemand thuis is bang dat hij meteen wordt gevraagd om weg te gaan." De vooral Latijns Amerikaanse gemeenschap uit Manhattan is in diepe rouw. "Het is erg lastig voor onze gemeenschap. Wanneer mensen sterven, ontvangen ze een zegen, zeggen we vaarwel en bidden we samen. Dit is erg belangrijk voor ons", vertelt de tweede pastoor Arias. Door het besmettingsgevaar, kunnen slechts een beperkt aantal mensen bij het afscheid van de gemeenteleden aanwezig zijn. Arias leidt de diensten vooral online. Het kerkgebouw blijft gesloten. "Sommige gemeenteleden willen wel weer bij elkaar komen, maar het is te vroeg en te gevaarlijk. Dat is niet wat God zou willen", geeft Arias aan. "God wil het leven beschermen."

De Lutherse regionale bisschop geeft aan dat het lastig is om de besmette mensen in de gemeente te voorzien van de nodige medische hulp. "Veel mensen hebben niet de juiste papieren en zijn bang om naar het ziekenhuis te gaan. Als ze gaan is het de vraag of ze worden geholpen of worden gedeporteerd." 

Lees het volledige artikel

Reacties

K
En daarom moeten we hier ook heel terughoudend zijn met het organiseren van kerkdiensten.
C
Maar Kees, er staat toch niet dat het door de kerkdiensten komt?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.