Wilkin van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 mei 2020 door Nienke Alblas

Hoe Wilkin van de Kamp werd bemoedigd tijdens een plotselinge epileptische aanval

Hoe kunnen wij ons wapenen tegen de onzichtbare vijand van deze tijd? Dat is wat Wilkin van de Kamp zich afvraagt in deze coronacrisis. Op Vrij Zijn TV geeft de voorganger een bemoedigend antwoord op deze lastige en actuele vraag. "Een moment kan je leven totaal veranderen. Dat maakte ik mee toen ik plotseling een epileptische aanval kreeg", vertelt Van de Kamp. 

De aanval was een traumatisch moment voor hem en zijn omgeving. "In rust ontving mijn vrouw op dat moment de woorden: 'Het komt weer goed.'" De woorden doen de voorganger denken aan iets wat Jezus zegt in Matteüs 11: 28. "Jezus zegt daar: 'Kom naar mij toe als je moe bent, kom naar mij toe als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen. Ik zal je rust geven. Doe wat ik zeg en leer van mij, want ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij mij innerlijke rust vinden.'"

In het medische traject dat volgde was het voor Wilkin lastig om rust te vinden. "Het kon zomaar gebeuren dat de angst voor een nieuwe aanval ineens weer over mij kwam. Het maakte mij innerlijk onrustig. Ik heb geleerd om dan steeds weer op Jezus' woorden terug te vallen." Na zeven jaar, totaal onverwacht, gebeurde het. "Ik was er niet eens op voorbereid", vertelt Van de Kamp. Hij werd op een wonderlijke wijze genezen.

Laat je bemoedigen door dit mooie verhaal over angst en genezing door te kijken naar de onderstaande video.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!