corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 mei 2020 door Nienke Alblas

Timothy zag hoe zijn dochter bijna stierf aan corona: "We moeten vertrouwen op de Genezer"

"Ik kan moeilijk ademhalen", zei Hannah (23) tegen haar ouders nadat ze een dag ziek thuis was gebleven van haar werk. Ze reed naar het ziekenhuis, waar doktoren dachten dat ze een longontsteking had. Na verder onderzoek bleek Hannah corona te hebben. "Genezing vindt niet altijd plaats in dit leven. Soms worden mensen pas genezen in het leven dat nog komt. We moeten niet vertrouwen op genezing, maar op de Genezer", schrijft vader Timothy Paul Jones op The Gospel Coalition.

Het was heftig voor Timothy en zijn vrouw om hun dochter zo ziek te zien. "Dit hadden we zeventien jaar geleden niet verwacht, toen we Hannah in ons leven verwelkomden." De jonge vrouw werd op 6-jarige leeftijd bij hen in het gezin geplaatst. Vertrouwen ontstond in het nieuwe gezin niet van het ene op het andere moment. "Toen Hannah net bij ons was maakte ik haar elke ochtend wakker door op haar schouder te tikken. Het was donker en ze kon mijn gezicht niet zien. Haar lichaam verstijfde en angstig keek ze rond in de kamer en staarde ze naar mijn gezicht." Na drie maanden veranderde er iets in de reactie van het meisje. "Ze opende niet eens haar ogen. In plaats daarvan rolde ze in mijn armen en zei ze met haar ogen gesloten: 'Goedemorgen papa, ik hou van je.' Ze had geleerd om mijn aanraking te vertrouwen, zelfs wanneer ze mijn gezicht niet kon zien." 

Jones herinnerde zich deze situatie in de heftige periode van Hannahs ziekbed. "Het enige wat ik kon doen was vertrouwen op de hand van mijn Vader, ook wanneer ik zijn gezicht niet zie. Ik weet niet waarom Hannah en zo veel anderen corona krijgen en wat Gods rol hierin is. Wat ik wel weet is dit: niets ligt buiten de controle van onze Hemelse Vader. We mogen op zijn hand vertrouwen, ook als we Zijn gezicht niet kunnen zien. Dit is waar op elk moment van ons leven en toch is het zo makkelijk om dit te vergeten."

In zijn gebeden dacht de vader aan de woorden van Jaïrus uit Marcus 5 vers 23: 'Mijn jonge dochter is stervende, komt u alstublieft mee en leg uw handen op haar.' "Daarnaast bad ik 'in Jezus' naam'. Deze woorden betekenen dat je je overgeeft aan een plan dat groter is dan ons eigen plan. Ook als dit plan lijden en pijn met zich meebrengt. Genezing vindt niet altijd plaats in dit leven. Soms worden mensen pas genezen in het leven dat nog komt. We vertrouwen niet op genezing, maar op de Genezer." Na elf dagen in het ziekenhuis mocht Hannah terug naar huis. "Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar voor de manier waarop God door de medische hulp heen haar leven heeft gered."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.