trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2020 door Nienke Alblas

'Steeds meer Amerikanen geloven dat Trump een 'gezalfde van God' is'

Het aantal kerkgangers dat gelooft dat Donald Trump een 'zalving van God' heeft ontvangen is toegenomen. Dit blijkt uit een recent rapport van Religion in Public. "Het religieuze belang van presidentschap verspreid zich", meldt de Christian Post. Van de blanke protestanten is het aantal christenen dat minstens één keer per week naar de kerk gaat, gelooft 49,5 procent dat Trump 'een gezalfde van God' is. Vorig jaar lag dit percentage nog op 29,6 procent.

Het onderzoek werd gedaan door onderzoekers Paul A. Djupe en Ryan P. Burge. Ze vergeleken de resultaten van een enquête uit maart 2019, met de resultaten van dezelfde enquête uit maart van dit jaar. "Het is duidelijk dat er nog steeds een gat is tussen de mensen die in het algemeen geloven dat de Amerikaanse presidenten door God geroepen zijn en mensen die geloven dat slechts Trump een gezalfde is. Al neemt dit verschil wel af."

Trump noemde zichzelf eerder 'de uitverkorene' toen hij antwoord gaf op een vraag over onderhandelingen met China. "Ik ben de uitverkorene. Iemand moest het doen. Ik ga de strijd aan met China. En weet je wat? We zullen winnen." De Amerikaanse president lijkt niet verlegen. "Ik ben in deze positie geplaatst door mensen om groots werk te verrichten. Dat is wat ik doe. Niemand heeft ooit zulk werk verricht."

Op dezelfde dag retweette Trump een post van Wayne Allyn Root waarin de president werd vergeleken met de 'Koning van Israël' en 'de wederkomst van Christus'. Na veel negatieve reacties op de Messiaanse claim van Trump, verklaarde hij zich nader. Het is een van de vele 'Fake News' claims die de president heeft gedaan in zijn presidentschap. Ondanks de grote verdeeldheid in mening over Trump, lijkt het er dusver op dat hij aan zijn tweede termijn zal beginnen na de verkiezingen in november.

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Bedenkelijk om Trump als gezalfde te noemen, zijn christelijke opmerkingen zijn van zijn woordvoerders. Als christen ben je ervoor om je naaste te dienen en daar is Trump selectief in, in zijn regering en de bevolking. Ik weet wel dat niet alles kan, ook voor een president maar bestuurlijk slaat hij de plank mis te pas en ten onpas om zijn ego te versterken en dat getuigd niet van christelijke normen en waarden.
Het is toch wel heel dubbel bij Trump: hij doet wat andere presidenten niet durfden, maar toch komt hij op mij nogal immoreel over, en schuwt hij leugens niet.
Hij die zei...'Ik ben zachtmoedig en nederig van hart' , Hem wil ik volgen. En in dhr. Trump herken ik Hem niet. Maar wellicht heeft hij een rol in het geheel als destijds koning Kores. We gaan het zien.
Toon meer reacties (4)