MAF
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2020 door Redactie

Vliegtuig MAF neergestort; pilote overleeft crash niet

Dinsdag maakte MAF Papoea triest nieuws bekend. In Indonesië is namelijk een vliegtuig van de zendingsorganisatie neergestort. De pilote heeft de crash helaas niet overleefd. Het gaat om de Amerikaanse Joyce Lin, zo maakt de organisatie bekend.

Het vliegtuig was nog maar net opgestegen toen het misging. Joyce Lin was vertrokken vanaf internationale luchthave Sentani en met een vracht onderweg naar Mamit, een klein dorp midden in de bergen van Papoea. De vracht bestond onder andere uit medische hulpmiddelen. Kort na de start zond de pilote een noodsignaal uit, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten. Het mocht echter niet meer baten. Het vliegtuig was in het Sentanimeer gestort.

Het lichaam van de pilote werd wel teruggevonden en uit het ruim tien meter diepe water werden ook reeds brokstukken gehaald. De autoriteiten starten een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. “Dit is moeilijk voor ons om te begrijpen, maar we dienen een God die groter is dan al onze zorgen”, aldus David Holsten, MAF-directeur van de Verenigde Staten.

"We zijn zeer bedroefd over het verlies van onze collega en vriendin na dit tragische ongeval”, laat Mike Brown, programmadirecteur van MAF Papoea, weten op de website van MAF. "We zullen onze volledige medewerking verlenen bij het onderzoek hiervan door de autoriteiten.”

Papoea geldt vanwege het ruige terrein en wisselvallige weer als één van de moeilijkste vlieggebieden ter wereld. Door professionalisering van trainingen en betere vliegtuigen is een fataal ongeluk binnen de MAF overigens een zeldzaamheid geworden, niet alleen in Papoea maar wereldwijd. De laatste keer dat er een fataal ongeluk plaatsvond was in 2008.

Steun MAF

Reacties

A
Wat verdrietig, ook voor de fam. en vrienden van Joyce Lin, veel sterkte gewenst en gecondoleerd met dit heftige verlies.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.