animisten india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2020 door Nienke Alblas

Christenen in India mishandeld na weigeren rituele offers

Een groot deel van de Indiase animistenstam heeft een groep christenen vreselijk mishandeld. "We moesten offerdieren en geld meenemen voor de voorouders van de stam", vertelt christen Makram aan De ChristianPost. Toen Makram en anderen christenen weigerden, werden ze mishandeld door de animisten.

"Ik ontsnapte door het bos in te rennen", getuigt Makram. "Niemand kan je helpen in het gebied. De politie is te druk met de coronacrisis." Het incident vond nog geen maand na de kidnapping van de buurman van Makram plaats. De politie is volgens woordvoerder Pallava uitgeput door de extra uren die zij maken door het coronavirus. Om deze reden geeft de politie aan de zaken niet tijdig te kunnen aanpakken. "Ik probeer per telefoon vrede te sluiten tussen de groepen. Niemand kan het gebied bereiken. De politie werkt al dag en nacht door het coronavirus. We kunnen geen onnodige risico's nemen door naar het gebied af te reizen."

De mishandeling is echter geen incident, maar een terugkerend signaal van christenvervolging in India. "Christenen weigeren mee te doen aan het rituele offers van de animistische boeren die hun land zo voorbereiden op het zaaiseizoen", legt Song Singh Jhali uit. Ze komt namens Alliance Defending Freedom India op voor de onderdrukte christenen. "Dit is de voornaamste reden dat de aanvallen van christenen toenemen."

Foto: Morning Star News

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.