Henk Binnendijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Henk Binnendijk: "Ik protesteer tegen mensen die corona een straf van God noemen"

"Ik protesteer tegen mensen die corona een straf van God noemen. God laat ons niet in zijn boekhouding kijken", vertelt Henk Binnendijk in gesprek met het magazine EVA. Met de 85-jarige man, bekend van zijn vele programma's bij de EO, sprak het magazine over geloven in coronatijd.

"De eerste weken in quarantaine vond ik heerlijk, omdat ik van die spanning af was", geeft Binnendijk toe. Tegelijkertijd mist hij de kerk, zijn spreekbeurten en broeders en zusters enorm. "‘s Nachts kan ik piekeren en vaak word ik somber wakker. Dan denk ik aan David die voor Goliath staat. Hij was vast bang, maar praat die angst onmiddellijk weg. Dat is geloof! Een held is niet iemand die niet bang is, maar iemand die gaat, ondanks dat hij bang is."

In christelijk Nederland wordt de coronacrisis volop geduid door bekende en minder bekende christenen. Dat is ook Binnendijk opgevallen. "Er zijn predikers die roepen dat Corona een straf van God is. Dat is precies wat de vrienden van Job tegen hem zeggen, als hij volop lijdt. Job wijst dit af en ook God zegt tegen die vrienden: ‘Jullie hebben niet recht van Mij gesproken.’ Ik protesteer tegen mensen die Corona een straf van God noemen. God laat ons niet in zijn boekhouding kijken.

Als je met je hart in de hemel leeft, verdwijnt de angst. Toen Johannes gevangengenomen werd en naar Patmos werd gestuurd, had hij het daar vast heel moeilijk mee. Totdat hij een stem hoorde: ‘Schrijf alles wat je ziet en hoort op en stuur het naar de zeven gemeenten.’ Hij keerde zich om en zag Jezus." Zoals er iets goeds voortkwam uit de gevangenisperiode van Johannes, zo kan God ook de coronacrisis ten goede gebruiken, stelt Binnendijk.

Lees hiet volledige interview op de site van EVA.

Reacties

P
We zijn geneigd de straf van God te zien in alle ellende die we meemaken op aarde. Die straf komt ons toe in Gods eindoordeel als wij niet geloofd hebben, als christenen zijn wij in deze wereld maar niet van de wereld en hebben wij ook te maken met de zonden en als we een wereld in zonden dus Gods geboden (tot ons behoud) negeren trekt Gods Zijn handen terug in een zondige wereld waar de satan zijn kansen ziet maar als gelovige mogen we op Jezus vertrouwen en hoeven wij niet bang te zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.